Creare magazin online

Mystery shopping-ul, eficient si performant

identitatea acestui client misteriosIn ultima perioada, tot mai multe firme din Romania se indreapta catre firmele ce isi ofera serviciile de mystery shopping, servicii ce le vor ajuta sa inteleaga perfect modul cum angajatii comunica si relationeaza cu clientii sau potentialii clienti. Aceste servicii se adreseaza catre toate firmele, indiferent de instrustia de care apartin.

Scopul general pentru care diferitele firme apeleaza la astfel de servicii este de a verifica daca angajatii respecta normele si cerintele impuse de companie. Tot acest proces se desfasoara cu ajutorul acelui client misterios, ales de catre firma de mystery shopping dintr-o baza de date si antrenat pentru a putea analiza subiectiv comportamentul angajatilor. Mai mult de atat, acest client misterios trebuie sa tina cont si de mai multe aspecte, incepand de la modul cum ii sunt prezentate produsele sau serviciile, amabilitatea angajului si eficienta acestuia, pana la verificarea procesului de achizitionarea a unui produs sau a beneficierii de un serviciu.

Un alt aspect foarte important de specificat este faptul ca, in tot acest proces, firma angajatoare nu cunoaste identitatea acestui client misterios si nici momentul cand acesta va evalua unitatea cat si angajatii. Decii, factorii interni ce pot influenta decizia acestuia sunt eliminate.

Beneficiile unui astfel de proces pentru companie

In urma rezultatea culese din unitatea evaluate, firma de mystery shopping impreuna cu acest client misterios, analizeaza si detaliaza aceste date sub forma unui raport scris cat si verbal, in unele cazuri.

Beneficiile sunt destul de multe, iar printre cele mai importante putem enumera urmatoarele. In primul rand, se verifica comportamentul angajatului si calitatea acestuia, iar in acest caz se poate da seama daca acesta respecta regulile. In cel de-al doilea rand, in urma acestor informate culese de clientul misterios, compania isi poate da seama de locul pe piata pe care il detine, cat si de noi strategii pe care le poate implementa sau modifica acolo unde este cazul.

Comments are closed