Creare magazin online

Nu mai esti adolescent, dar vrei sa te dai cu skateboard-ul? Iata ce ar trebui sa stii

Nu putini sunt cei care isi descopera noi hobby-uri la varste mai inaintate, insa majoritatea nu isi asuma aceste alegeri si ajung sa renunte la ceea ce ii face fericiti. Asa se intampla si in cazul skateboarding-ului. Multe persoane considera ca acesta este doar pentru adolescenti si copii si nu au curajul sa isi dezvolte pasiunea.

Esti si tu indragostit de skateboarding, dar varsta (indiferent ca ai 30, 40, 50 de ani) te tine pe loc? Iata cum ar trebui sa abordezi problema astfel incat sa te poti bucura linistit si in siguranta de noua pasiune.

1. Curaj

Inainte de a trece efectiv la alegerea unui skateboard si a incepe sa exersezi cateva miscari trebuie sa gasesti curajul de a-ti asuma ceea ce faci. Sa nu iti foe rusine sa iesi in parc sau in locurile special amenajate. Odata ce iti asumi acest lucru si nu te mai feresti de privirile celor din jur, poti sa te apuci serios de treaba.

2. Conditie fizica

Oricat de tanar te-ai simti in sufletul tau, probabil iti dai seama ca nu mai ai abilitatile fizice de odinioara. Asta daca nu cumva mergi zilnic la sala sau la alergat si ai o conditie fizica de invidiat. Daca nu e cazul tau, atunci e bine sa incepi de pe acum un program de antrenament care sa te invioreze un pic.

3. Siguranta

Chiar daca esti mai matur si ai invatat sa nu iti asumi riscuri inutile asta nu inseamna ca te poti lipsi de casca si echipament de protectie pentru genunchi, coate si palme. Vei fi surprinsi cat de multa nevoie vei avea de ele.

Tocmai pentru ca nu mai esti la prima tinerete, in cazul unei accidentari te vei recupera mult mai greu si consecintele pot fi mult mai serioase.

4. Placa

Pentru ca ai nevoie de mai multa stabilitate (cel putin pentru inceput sigur nu vei avea nevoie de o placa pentru trick-uri), alege un skateboard mai lat, de 8,25 – 8,50 inch. In acest fel te vei putea acomoda in siguranta cu miscarile specifice.

5. Exercitiu

Inainte de a iesi pe strada, incearca sa exersezi pozitia pe skateboard in casa, pe un covor sau afara, pe iarba. Incearca sa vezi ce miscari ai de facut si cum anume iti poti mentine mai bine echilibrul. In acest fel nu vei fi luat prin surprindere cand vei iesi cu adevarat la plimbare.

6. Lectii

Fie ca e vorba de fiul tau mai mic, fie de un profesionist in domeniu, nu ezita sa accepti sfaturile celor din jur. Acestea pot reprezenta o baza buna de la care poti pleca.

7. Skate park-uri

Desi nu sunt foarte multe la noi in tara, daca ai norocul sa locuiesti intr-un oras care detine asa ceva, nu ezita sa il vizitezi. Daca vrei sa si exersezi, incearca sa mergi dimineata, cand e mai putin aglomerat.

Comments are closed