Creare magazin online

O viata de familie reusita

In ciuda faptului ca se promoveaza imaginea unei familii perfecte prin televizor, afise si panouri de publicitate, familiile sunt mult mai complexe si mai dinamice. Toate familiile sunt diferite si au propriile lor probleme, dar cu munca si determinare, puteti avea o viata de familie mai buna, dezvoltandu-va relatiile si invatand mai multe despre voi si ceilalti. Nici o familie nu este perfecta, dar putem sa o facem mai buna, nu?

Cea mai buna modalitate de a avea o viata de familie buna este petrecerea timpului si tratarea cu respect a fiecarui membru al familiei. Incercati sa-i cunoasteti pe fiecare si acordati o seara pentru a viziona un film impreuna sau jucati un joc distractiv.

Incercati sa tratati in mod egal fiecare membru al familiei si nu recurgeti la tipare sau la folosirea limbajului abuziv. Pentru a invata cum sa disciplinati in mod eficient si sa va apropiati de membrii familiei, cititi informatii utile despre familie in articolul urmator.

Incearca sa-i intelegi pe cei din familia ta. Daca nu, atunci pot fi multe neintelegeri si certuri. Fiti alaturi de ei ori de cate ori puteti si incercati sa va cunoasteti mai bine. Multe familii nu se cunosc prea bine pentru ca sunt prea ocupate. Planificati un timp de familie, cum ar fi cina impreuna, un film sau chiar un joc de familie.

Respectati-va familia. Copiii, sotia/sotul fac parte din viata dumneavoastra si amintiti-va ca si ei au o opinie sau o sugestie. Uneori poate fi rea sau buna. Niciodata nu fii suparat pe opinia cuiva, ei au opiniile lor si nimeni nu e perfect.

Trateaza-i pe toti in mod egal. Indiferent daca este soacra/socrul sau copilul vitreg, merita, de asemenea, sa primeasca dragoste si afectiune de la tine, asa cum si dumneavoastra meritati sa primiti. Tratatii pe toti asa cum v-ati dori sa fiti tratati, iar relatia cu familia ar trebui sa fie mult mai buna.

Nu tipati sau nu strigati la nimeni. Acest lucru poate crea resentimente in inimile lor. De ce sa pierdeti energie atunci cand o puteti face calm?

Nu lasati frati sa se bata, chiar daca e in joaca, relatia se poate degrada si mai tarziu vor regreta. Invata-i ca timpul petrecut cu fratii este unic si nu se mai intoarce.

O viata de familie reusita

Invata sa faci compromisuri. Cand tu sau altcineva din familia ta doriti opusul total celuilalt, gasiti o modalitate de a lucra pentru a cadea la o intelegere si a va oferi tot ceea ce doriti.

Ajutor reciproc. Atunci cand fratele sau parintii au nevoie de ajutor, ajutati-i. Conteaza si lucrurile mici, cum ar fi sa le tineti usa sau sa ii ajutati cu temele.

Organizarea unei petreceri surpriza si sarbatorirea zilelor de nastere intregesc relatiile si pot ajuta cu adevarat.

Evitati sa folositi cuvintele ofensive si abuzive impotriva familiei dumneavoastra, astfel discutiile vor fi aprinse si dure.

Adolescentii pot fi dificili, iar cand observati ca nu sunt in starea lor normala, incercati sa vorbiti cu ei sa va impartaseasca ce nu e in regula. Daca nu vor acest lucru si simtiti ca e ceva grav, discutati cu prietenii acestora.

Tine-ti intotdeauna promisiunea pentru a crea respect si credibilitate, altfel vor simti ca nu pot avea incredere in tine si ca ii vei dezamagi mereu.

Invata sa ierti si nu insista foarte mult cu cearta. Cearta poate fi buna, dar nu exagerati.

Faceti sa inteleaga intr-un mod simplu. Daca cineva din familia ta a facut ceva gresit sau ti-a tradat increderea, fa-i sa inteleaga greselile intr-un mod usor. Nu tipati si nu folositi limbaj abuziv.

 

Comments are closed