Creare magazin online

Optimizare imagini – Cat de importante sunt imaginile in cadrul unui site?

Te-ai gandit vreodata ca imaginile din cadrul site-ului tau pot avea un impact mai mare decat iti imaginezi? Esti curios sau curioasa de a afla care sunt avantajele atunci cand vorbim de optimizare imagini? Atunci, articolul de astazi este pentru tine.

Optimizare imagini – Cat de importante sunt imaginile in cadrul unui site

Se spune ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte, iar acest lucru cu siguranta se aplica celor care calca pragul virtual al site-ului tau. Fie ca vorbim despre un magazin online sau de un simplu blog, imaginile sunt foarte importante pentru utilizatori. Cu aceasta afirmatie nu am inventat apa calda, dar in schimb doresc sa subliniez faptul ca imaginile pot avea un impact semnificativ si asupra site-ului tau, nu doar a utilizatorului.

Un aspect destul de subutilizat, subiectul „Optimizare Imagini” este tinut aproape de piept in lumea SEO, pentru ca imaginile sunt esentiale in cadrul SEO si deseori fac diferenta dintre amatori si profesionisti.

Ce este SEO? 

SEO este o industria intreaga, de aceea este recomandat sa iti faci temele citind blog-uri de specialitate. Daca nu ai timp totusi, SEO reprezinta optimizarea unui site web pentru a primi un loc cat mai sus in cadrul motoarelor de cautare. O gluma (la care nu rade prea multa lume din sfera SEO) este ca daca vrei sa ascunzi un cadavru, cel mai bun loc este pagina a 2-a din Google. Nimeni nu intra acolo. Daca site-ul tau este pe pagina a 2-a din Google, poti sa il consideri inexistent. Iar ca sa il mentii pe prima pagina, ai nevoie de SEO.

Cu ce ma ajuta o campanie de optimizare imagini?

Optimizarea imaginilor vine cu 3 avantaje foarte mari:

  • Cresterea vitezei de incarcare a site-ului. Acest lucru este benefic atat pentru utilizatorii care nu vor astepta imaginile care se incarca greu (sau niciodata), dar si pentru indexarea paginii. Google va aprecia mai mult paginile ale caror imagini se incarca mai repede, in defavoarea celor mai lente.
  • Optimizarea pentru diferitele platforme. O greseala intalnite des, chiar si la casele mari, este ca nu se optimizeaza imaginile pentru versiunea desktop si mobile. Se intampla des ca un site sa fie optimizat doar pentru desktop, dar complet neutilizabil atunci cand este accesat de pe mobil. Reversul medaliei este la fel de des intalnit, site-uri optimizate mobile, dar neaccesibile de pe desktop/laptop/tableta.

Cum imi pot optimiza imaginile din cadrul site-ului meu?

In esenta, ai 2 variante: ori apelezi la profesionisti, ori te informezi singur(a)

Desigur, prima varianta este cea mai convenabila, cu rezultatele cele mai mari, dar si cea mai scumpa. Iar daca esti la inceput de drum, atunci a doua varianta va fi aleasa. Chiar daca este un subiect relativ minuscul, dar de impact, internetul pune la dispozitie cateva informatii pentru optimizare imagini.

  • Titlul imaginilor este recomandat sa fie in concordanta cu acele cuvinte cheie reprezentative pentru acea pagina. Da, chiar si titlul imaginilor poate avea un impact semnificativ.
  • Dimensiunea imaginilor este un alt aspect care trebuie optimizat. Din pacate nu avem loc in cadrul acest articol pentru a dezbate subiectul dimensiunii ideale a imaginilor.
  • Formatul imaginilor este la fel de luat in considerare atunci cand vorbim de optimizare imagini in cadrul unui site. Un format cum ar fi bmp este mare, greoi, care ocupa spatiul si care evident ca se va incarca mai greu. Pentru ca imaginea se va incarca mai greu pagina se va incarca mai greu. Pentru ca pagina se va incarca mai greu va fi penalizata de Google. Pentru ca fi penalizata de Google este posibil sa fie trimisa catre pagina a 2-a. Pentru ca pagina va fi penalizata si trimisa pe pagina a 2-a din Google, traficul va scadea simtitor. O reactie in lant, provocata de o chestie minuscula si banala.

Tu cum stai cu optimizarea imaginilor din cadrul site-ului tau?

Comments are closed