Creare magazin online

Pardoseli sportive pentru terenul de baschet

Baschetul este unul dintre cele mai populare jocuri competitive, parțial pentru că poate fi practicat fie de jucători profesioniști, fie de jucători neexperimentați de orice vârstă. Este, de asemenea, unul dintre cele mai versatile sporturi, deoarece jucătorii pot fie să facă parte dintr-o echipă împotriva unei echipe opuse, să joace unu la unu, sau să se joace singuri doar pentru distracție și antrenament. Există chiar și nenumărate variante ale jocului de baschet real care utilizează aceleași abilități și echipamente. Regulile pot fi ușor realizate și pot sau nu să aibă un aspect competitiv.

Cele mai multe jocuri de baschet pornesc pe stradă cu coșuri improvizate și instalate pe șosele, în curți interioare sau parcuri. Jucat mai ales pe asfalt sau beton, jocul doar așteaptă să fie explorat. Cine poate rezista aruncării mingei de baschet pentru prima dată doar pentru a vedea dacă mingea intră sau nu în plasă?
Deși frecvent jucate în aer liber, facilitățile interioare în școli – de la instituțiile gimnaziale până la universitate – sunt de obicei locurile unde jocurile de baschet au loc cel mai des. Școlile oferă în mod obișnuit săli de sport care încorporează terenuri de baschet cu marcaje și plase adecvate.
În aceste medii, aveți, în general, un teren de baschet potrivit pentru a va juca, un factor important care diferă de jocul exterior fiind tipul de suprafață de sub picioarele voastre. Dacă aveți o marcaj net și adecvat, jocul poate începe, dar cum rămâne cu alegerea pardoselii pe care se va juca?
Un teren de baschet cu o pardoseală sportivă adecvată va oferi utilizatorilor o performanță sportivă mai bună pentru a face exerciții și mișcări de joc și abilități cum ar fi dribling, aruncări libere, tragere, pivotare etc.
Există diverși factori de luat în considerare în alegerile de pardoseală, în funcție de locație, buget, nivel de competiție sau alte jocuri și activități care pot avea loc în aceeași sala sportivă. Vom prezența 3 tipuri comune de suprafețe de teren de baschet pe care trebuie să le luați în considerare, precum și un rezumat al unor caracteristici și beneficii ale acestora.

Parchet din lemn masiv
Contrar opiniei populare, nu toate terenurile de baschet sunt fabricate din lemn. Cu toate acestea, tinde să fie o alegere preferată deoarece majoritatea jocurilor NBA (Asociația Națională de Baschet) sunt jucate pe lemn de esență tare. Pardoselile din lemn de esență tare sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai bune suprafețe de joc disponibile și apreciate de majoritatea datorită aspectului natural clasic și atemporal.  Respectarea cerințelor și standardelor MFMA este, de asemenea, un factor important pentru acest sistem de pardoseli. Avantajul major al pardoselilor din lemn de esență tare este acela ca poate fi vopsit la dorința dumneavoastră, dar sapa și refinisarea adâncă este de asemenea posibilă după mulți ani pentru a produce o pardoseală care arată la fel de bine ca cea nouă.

Pardoseli elastice din vinil sintetic (PVC)
PVC-ul este un material flexibil care este respectat atât pentru compoziția, cât și pentru utilitatea să. Este cea mai versatilă pardoseală care acoperă mai multe activități sportive. Această pardoseală este disponibilă în mai multe grosimi și multe variații de culori diferite pentru o mai bună adaptare la cerințele dvs. Produsele sintetice de calitate superioară oferă, de asemenea, beneficii importante pentru sănătate, mediu și siguranță.

Cauciuc sau suprafață poliuretanică turnată (tartan)
Beneficiul principal al acestor pardoseli din tartan este că sunt fără elemente de legătură. Deoarece este o suprafață turnată, aceasta include și avantaje suplimentare, cum ar fi nonporozitate, creșterea proprietăților sale igienice și ușurința întreținerii. Această suprafață este dură și durabilă, capabilă să susțină multe jocuri de baschet și alte jocuri de pe teren. Ca un beneficiu suplimentar, poate fi, de asemenea, refăcută dacă este necesar.

Popularitatea baschetului îl face cel mai important sport pentru a se integra în orice gimnaziu, dar este important de reținut că aceste spații pot fi folosite și pentru multe alte discipline sportive. Construite pentru a rezista, aceste terenuri pot gazdui de mai multe activități sportive și evenimente. Când jocul mare este pe cale să înceapă, știți că podeaua vă va sprijini la fel de mult ca și echipa dvs.!

 

Comments are closed