Creare magazin online

Pastreaza-ti datele din laptop in siguranta si salveaza bani!

Pastreaza-ti datele din laptop in siguranta si salveaza bani! Te intrebi probabil ce lagatura au banii cu datele de pe hard diskul laptopului tau? Ei bine, daca nu va pastrati in siguranta documentele, pozele si alte date importante, in momentul cand hard diskul se defecteaza veti fi nevoit sa apelati la serviciile de recuperare de date, servicii foarte costisitoare. Cum se poate intampla una ca asta?

pastreaza-ti datele in siguranta

Motivele sunt diverse dar cel mai adesea, pierderea datelor este pricinuita de defectarea hard diskului. Stergerea datelor accidental, formatarea partitiei gresite(partitia cu datele imoprtante stocate in ea nu se formateaza! decat partitia unde este instalat sistemul de operare) atunci cand reinstalati sistemul de operare, virusarea si altele.

Ce putem face pentru a proteja datele?

Cea mai buna metoda este sa va copiati toate fisierele importante pe alt suport de stocare precum: alt hard disk, hard disk extern, ssd, stick, card de memorie, in cloud, etc.
Tot ce trebuie sa faceti este un backup constant, in special dupa ce ati creat documente noi sau dupa ce v-ati copiat pozele din telefon in laptop. Astfel daca hard diskul se va defecta, majoritatea documetelor vor fi in siguranta, pierdute fiind doar ultimele documente create inainte de ultimul backup.
Pare o misiune putin anevoioasa, sa faceti backup saptamanal sau dupa crearea fisierelor, dar stiti cat costa recuperarea datelor de pe hdd? Pretul pentru recuperarea de date incepe de la 200 de lei si poate depasi 1000 de lei, in functie de tipul defectului constatat la hard disk si volumul de date ce trebuie recuperat.

Cea mai buna solutie pentru a pastra datele din laptop in siguranta

Cea mai buna solutie este sa va arhivati pozele, documentele si alte date importante si sa le stocati pe un cont de cloud. Exista astfel de conturi gratis si 100% sigure, unde datele dvs vor fi mai in siguranta decat in propriul laptop. Google Drive sau Dropbox sunt doua dintre variantele gratuite iar in cazul Google Drive beneficiati de un spatiu de 15Gb, suficient pentru datele cele mai importante.

La nevoie puteti face upgrade platit sau sa va mai faceti un cont de google drive. Singura securitate de care trebuie sa va faceti griji (de restul se ocupa google) este cea a contului de email, intrucat accesarea contului de drive se face cu contul de gmail. Conectati-va contul de gmail la numarul de telefon si setati o alta adresa de email secundara pentru o eventuala resetare de parola, daca vreodata va uitati parola sau contul de gmail va este compromis.

Comments are closed