Creare magazin online

Pereti mulati

Peretii mulati sunt ziduri destinate sa sprijine si/sau sa sustina un teren abrupt, escarpamente, sapaturi pentru garaje, tuneluri de metrou, parcari subterane, magistrale de metrou etc. impiedicandu-le sa se prabuseasca. Amplasarea de pereti mulati ca sprijin, reprezinta elemente importante luate in calcul la excavatii, de exemplu, pentru constructia rezidentiala si rutiera, care uneori poate face diferenta intre executarea unei lucrari sau renuntarea la ea.  Este suficient sa reflecti asupra frontului de excavare, ca sa-ti dai seama ca un perete mulat este conceput sa ofere stabilitate excavatiei pe intreaga durata a lucrarilor de constructie a unei cladiri rezidentiale; a unor tuneluri, metrou, parcari subterane, poduri si multe altele. Trebuie, de asemenea, sa tii cont ca tehnologiile utilizate in prezent, care sustin proiectarea geotehnica a lucrarilor de sprijin, sunt oarecum dezvoltate. Metoda de sustinere a excavatiilor cu pereti mulati  este utilizata in constructiile moderne, ale caror limite se gasesc totusi pe scara larga, chiar si pe software-ul de calcul modern. 

Pereti mulati cu tehnologie avansata 

Peretii de sustinere traditionali folositi in urma cu multi ani, aveau dificultati in analiza corecta a retinerii si erau realizati pe baza unor stalpi sau a pachetelor care interactioneaza cu versantii alunecosi, ceea ce ducea la numeroase prabusiri si la pierderea de vieti omenesti. Astazi, odata cu introducerea tehnologiei de pereti mulati, care opun rezistenta versantilor alunecosi, asistam la proiectarea zidurilor de retinere cu fundatii excesiv de mari si chiar scumpe. Peretii de sprijin ca mijloc de protectie impotriva alunecarilor de teren au fost folositi inca din cele mai vechi timpuri. Initial, erau o zidarie obisnuita cu fata verticala si nu avea practic niciun fundament. Astfel de pereti se prabuseau rapid din cauza socurilor si eroziunii prin miscarea sedimentelor. De-a lungul timpului, caracteristicile de proiectare ale peretilor mulati au suferit mari schimbari, iar acum seamana doar de la distanta cu predecesorii lor. Peretii de sprijin moderni sunt structuri hidraulice complexe din beton armat, cu fundatie adanca, profil cu mai multe etape. 

nevoie de pereti mulati

Care sunt principalele caracteristici in constructia de pereti mulati? 

 Cea mai importanta este inaltimea peretilor. Daca ai nevoie de un perete cu o inaltime mai mare de un metru, ar trebui sa uiti de autoinstalarea sa. Cel mai bine este sa contactezi specialistii pentru a lua in prealabil masuratori pe santier si pentru a afla slabiciunea si mobilitatea solului si, in acelasi timp, luand in considerare optiunile in caz de ploi abundente sau inundatii. In orice caz, la orice excavatie de pana la 7 metri ai nevoie de pereti mulati si de specialisti. Sistemul de drenaj la instalarea peretilor mulati nu este doar obligatoriu, ci este necesar. Tipul si dispozitivul sau pot fi foarte diferite, de la cele mai simple deschideri la sisteme subterane cu puturi. Adancirea peretilor depinde si de sol si poate atinge dublul latimii structurii. Exista, de asemenea, multe alte subtilitati care nu sunt mai putin importante. 

Comments are closed