Creare magazin online

Piloti de indesare pentru fundatii solide

Aceasta tehnologie este utilizata pentru a obtine o baza solida pentru construirea de cladiri de orice tip, fie ca este vorba despre o cladire rezidentiala cu mai multe etaje sau o unitate de productie mare sau chiar constructii pe terenuri virane si pe orice tip de sol. Tipurile de piloti de indesare se caracterizeaza printr-o crestere a capacitatii de rulare si prin capacitatea de a efectua lucrari de constructie in conditiile orasului, la o distanta apropiata de structurile deja construite.

Avantaje tehnologie piloti de infundare

  • constructia fundatiei pe diferite tipuri de sol;
  • marirea vitezei lucrarilor de instalare;
  • durata de viata lunga si pret relativ accesibil;
  • lipsa efectelor dinamice asupra cladirilor invecinate.

Piloti de indesare

Pilotii de indesare pot fi utilizati in constructia de fundatii cu o adancime semnificativa a solului solid. In plus, tehnologia a fost utilizata cu succes in constructia de cladiri in apropierea apelor, pe terenuri si pante inegale. Utilizarea de piloti de indesare Terratest Romania este absolut sigura pentru peisajul inconjurator. Un alt avantaj al acestei metode este acela ca iti permite sa accelerezi viteza lucrarilor de instalare la instalarea structurilor metalice si a betonului armat. Tehnologiile moderne permit obtinerea unor structuri cilindrice de inalta calitate, cu o conexiune fiabila. 

Lipsa efectelor dinamice asupra solului

Principalul avantaj al acestei tehnologii il reprezinta lipsa efectelor dinamice asupra solului si a fundatiilor structurilor din apropiere, posibilitatea de a aranja piloti in soluri dificile. In plus, utilizarea acestei tehnologii reduce semnificativ costul construirii fundatiilor structurilor. O caracteristica a tehnologiei pilotilor de indesare este forarea puturilor cu adancimea necesara cu formarea ulterioara a pilotilor. Esenta acestei tehnologii consta in faptul ca, cu ajutorul unei instalatii speciale, este forat un put cu parametrii specifici, in care cadrul inferior este apoi coborat. Acest cadru este turnat cu beton, care este compactat folosind un sistem de vibratii.

Metoda de utilizare a pilotilor de infundare

Aceasta metoda este utilizata in soluri inundabile instabile. Se bazeaza pe crearea presiunii hidrostatice a solutiei de argila cu o densitate de 1,2 g / cm3, ceea ce face posibila renuntarea la cofraje. Umplutura  este preparata la locul de munca si aceasta este compusa din  argila bentonita si este introdusa in put prin intermediul unei tije speciale prin indesare. Apoi, in fanta este instalata o cusca de armare, care este fixate odata cu turnarea  betonului.  In functie de conditiile geologice, pilotii de infundare pot fi montati folosind echipamente speciale.  Esenta tehnologiei pilotilor de infundare, este de a fora un put si apoi de a-l infunda cu beton.

Gaurile sunt forate folosind diferite mecanisme care sunt utilizate odata cu metoda de montare a pilotilor. In functie de densitatea solului, cofrajul este introdus in put (carcasa) sau distribuit odata cu acesta. Armatura cu diametrul de 10 mm pe verticala si 6 mm pe orizontala este coborata in interiorul putului. Dupa aceea, intreaga structura este umpluta cu beton prin compactarea suplimentara cu ajutorul unei unitati de vibratii. Tehnologia de instalare a pilotilor de infundare este destul de simpla si prin urmare este aplicata cu succes nu numai in constructii industriale, ci si in constructiile individuale.

Comments are closed