Creare magazin online

Piloti de indesare

Pe solurile slabe (turba, zona mlastinoasa), precum si in orase, pilotii forati sunt folositi pentru a construi fundatii. Utilizarea de piloti de infundare este determinata de specificul solului: constructia altor fundatii este fie imposibila din punct de vedere tehnic, fie inexperta din punct de vedere economic. Pilotii de indesare reprezinta o metoda care consta in forarea unui put si umplerea lui cu beton. Betonarea se efectueaza cu armatura metalica. In constructiile suburbane private, in functie de sol, cofrajul poate fi sau nu instalat (pe soluri stabile, unde nu exista riscul de varsare in peretii putului, cofrajul nu este necesar). In constructii mai mari, carcasa este folosita in acelasi scop. 

Piloti de indesare unde sunt necesari? 

Pilotii de indesare de la Terratest Romania sunt necesari in mediul urban, unde alte metode pot avea un efect dinamic asupra cladirilor din jur; in zonele foarte umede sau alte tipuri de soluri moi, cand stratul incompresibil este prea adanc; la constructia caselor pe un teren abrupt; pentru constructia cladirilor si instalatiilor industriale grele. Nu este fezabil din punct de vedere economic sa ridici o astfel de fundatie ca un suport pentru un cadru usor sau cladiri din lemn. 

Pilotii de indesare de la Terratest Romania

Piloti indesati – metode de fabricare 

Pentru fabricarea multor proiecte de piloti de indesare, sunt utilizate doar cateva metode: 

  • Piloti forati in uscat 
  • Piloti forati cu tubaj recuperabil sau nerecuperabil 
  • Piloti realizati sub protectia noroiului de foraj (bentonita sau polimeri) 
  • Piloti CFA (forati cu snec continuu)
  • Piloti offshore (forati sau Benotto) 
  • Piloti prefabricati si precomprimati batuti 

Metoda CFA este folosita in soluri „puternice”, nu infundate, de exemplu, in lut. Forajul este executat de-a lungul acesteia cu un surub avand o teava pe intreaga lungime si o spirala de indepartare a solului, sudata la aceasta conducta. Cavitatea interna este inchisa la capat cu un dop, care are functia de supapa de control si nu permite sa fie gaurit solul in cavitate. In timpul rotatiei, snec-ul zdrobeste solul cu o parte de foraj de lucru si il alimenteaza la suprafata intr-o spirala. La adancimea dorita, betonul este introdus in cavitatea interna sub presiune, care deschide dopul si incepe sa umple putul. Pe masura ce acesta este umplut, spirala este ridicata la suprafata rotind-o sau scotand-o fara rotire. Sonda umpluta cu beton este expusa temporar pentru a obtine rezistenta betonului. 

Daca pilotii de indesare sunt din beton armat, atunci cusca de armare este cufundata in putul cu beton folosind un vibrator. Tehnologia carcasei este folosita pentru solurile inundate, iar aceasta conducta protejeaza putul de prabusirea peretilor in timpul forajului; de presiunea straturilor de sol din jurul putului; de prabusirea custii de armare odata cu introducerea ei.  

Comments are closed