Creare magazin online

Polistiren expandat – care este rolul sau?

Cea mai frecventa metoda de izolare a cladirilor este utilizarea polistiren expandat. Indiferent daca este o izolatie interioara sau exterioara, indiferent daca este un acoperis sau o podea, polistiren expandat este cel mai frecvent utilizat.

Acest material ajuta la mentinerea unei temperaturi constante a produsului ambalat.

Motive pentru care sa alegi si tu acest material

Materialul are o structura a porilor cu „pori deschisi”, ceea ce inseamna ca este permeabil la aburi. Prin urmare, materialul usureaza evaporarea in atmosfera a vaporilor de apa acumulati in camera si, de asemenea, reduce riscul condensarii vaporilor in incapere.
polistiren expandat
Polistiren expandat are o stabilitate termica foarte buna. Aceasta inseamna ca materialul isi mentine dimensiunea la temperaturi ridicate si scazute, fara probleme.

Chiar si intr-un mediu cu umiditate ridicata, pastreaza toate proprietatile de izolare termica. Exemplu: in conditii de ceata. Cu alte cuvinte, polistirenul expandat nu absoarbe vaporii de apa din atmosfera, deci conductivitatea termica ramane constanta.

Absorbtia de apa a acestui material este foarte scazuta. In cadrul testului, rata de absorbtie a apei de o luna este de aproximativ 3,5%. In plus, avand in vedere faptul ca polistirenul expandat este acoperit cu stuc, rata de absorbtie a apei este de fapt zero. Aceasta inseamna ca performanta de izolare a materialului nu este deloc afectata in zilele ploioase.

Avantajele – top 5 beneficii

  1. Polistirenul expandat are un raport foarte bun intre rezistenta la caldura si cost
  2. Aceasta este o investitie eficienta si poate fi recuperata rapid
  3. Poate fi vopsit cu vopsea acrilica fara probleme
  4. Usor de transportat, manevrat si asamblat
  5. Nu incurajeaza condensul sau umiditatea

Acest material poate fi utilizat atat in ​​cladiri noi, cat si in cladiri care necesita renovare. Se gaseste sub forma unei placi si are o grosime de la 1 cm la 20 cm.

In primul rand, este utilizat pentru exteriorul cladirilor (pereti exteriori), dar si pentru sisteme de incalzire a acoperisului, a tavanului si a podelei. Pentru a obtine un efect de izolare termica eficienta, se recomanda utilizarea de scanduri de lemn cu o grosime de cel putin 5 cm. Daca doriti sa cumparati polistiren expandat, il puteti cumpara vizitand site-ul Mesteru Manole.

Comments are closed