Creare magazin online

Poti preveni bolile daca vii la un cabinet orl

Ramura medicala in care isi are locul un cabinet orl este in mod evident otorinolaringologia sau pe scurt, asa cum este retinut de catre toata lumea, ORL. Aceasta nisa si implicit locul unde se desfasoara actiunile aferente au rolul de a studia, de a trata dar si de a preveni toate patologiila asociate cu nasul, urechile si gatul tuturor segementelor de varsta.

Cateva motive pentru care ar trebui sa mergem la un cabinet orl

Cel mai comun caz in care un pacient trebuie neaparat sa se prezinte la un cabinet orl este acela in care simptomele se agraveaza sau doar persista pe o durata de cel putin 7 zile.

Astfel de manifestari asociate cu otorinolaringologia pot fi:

  • Raguseala, durerea si usturimea la inghitire, separate sau ascoiate una cu alta;
  • Senzatiile de zgomot in ureche asociate cu stari de ameteli;
  • Congestie nazala sau rinoree apoasa fara o cauza stiuta sau secretii de culoare galbena-verzuie;
  • Scurgeri din ureche sau senzatii de urechi infundate care persista;
  • Scaderea calitatii mirosului si chiar pierderea intregului simt.

Daca veti ajunge intr-un astfel de cabinet, doctorul va va sfatui sa faceti cateva schimbari sau sa va tineti cu strictete de anumite obiceiuri de viata. Toate aceste sfaturi legate de regimul de viata se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, care sufera sau nu de patologii asociate cu domeniu.

Ele se refera de cele mai multe ori de un stil de viata sanatos in care este recomandata miscarea cat mai multa ascoiata cu consumul cat mai frecvent de fructe si legume in defavoarea dulciurilor si a produselor excesiv de procesate.

De asemenea, ca si in alte domenii medicale, consumul de apa este fundamental si este recomadat in pofida altor lichide din comert care pot fi sucuri, bauturi carbogazoase sau alcoolice.

Ce fel de investigatii poti face daca vii la un cabinet orl?

Cele mai comune tipuri de analize pe care le poti face in cadrul unui cabinet orl sunt consultul de rutina, extractiile de corpi straini sau de dopuri de ceara formate in timp, impendancemetria sau aspiratia secretiilor auriculare.

cabinet orl

Lucruri generale pe care ar trebui sa le stie orice pacient

Ca in cadrul oricarei vizite la medic, in cadrul unui cabinet orl, pacientul va si supus unui set de intrebari menite sa reduca cercul suspiciunilor astfel incat sa se identifice problema in cel mai scurt timp.

Astfel de intrebari pot fi referitoare la accidente, administratia de medicamente, stil de viata precum si de alimentatie din trecut care ar fi putut provoca acea cauza.

Comments are closed