Creare magazin online

Siguranță și Securitate la Locul de Muncă

Sănătatea și Securitatea la locul de muncă este o prioritate

Privind spre viitor, Sanatate si Securitate in Munca

Privind spre viitor, Sanatate si Securitate in Munca

Sănătatea și siguranța în construcții este  o întîietate la locul de muncă. Cele mai multe dintre organizații realizează și faptul că o abordare proactivă a prevenirii și tratamentului vătămărilor demonstrează un angajament puternic pentru bunăstarea angajaților . Conform Consiliului Național de Securitate , un lucrător este accidentat usor la fiecare șapte minute.

În timp ce aceste accidente au un efect negativ asupra angajaților, ele pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra productivității unei companii. Leziunile la locul de muncă înseamnă adesea zile de muncă pierdute. Indiferent de cadru – indiferent dacă este vorba de un mediu de producție sau de birou – angajatorii recunosc din ce în ce mai mult că abordarea muncii și capacitățile fizice care nu sunt legate de muncă, optimizează forța de muncă și scad costurile vătămărilor și bolilor.

În contextul acesta, încep să văd câteva tendințe de siguranță la locul de muncă apărute pentru 2020. Pe baza colaborărilor mele cu colegii din industrie și a ceea ce am văzut în locațiile clienților din toată țara, iată trei tendințe cheie pe care le prezint în mod semnificativ.

1.Profesioniștii în domeniul siguranței continuă să poarte mai multe „pălării de protecție”/cățști de protecție

 

Casca de protectie - Sanatate si Securitate in Munca

Căști protectie – Sanatate si Securitate in Munca

Profesioniștii în domeniul siguranței sunt acum încredințați cu mai multe responsabilități și sunt mai generalizați în abordările lor respective. Oportunitatea pentru industria noastră este de a orienta profesioniștii în domeniul siguranței către instrumente și resurse pe care le pot integra la locul de muncă contribuind la îmbunătățirea vieții lucrătorilor. Casca de protecție/ căștile de protecție asigură evitarea accidentelor și protejarea lucratorilor.

2. O abordare deschisă a sănătății și bunăstării

O schimbare substanțială se face remarcată în cadrul industriei printr-o abordare mai cuprinzătoare a bunăstării care depășește sănătatea fizică. Institutul National pentru Sanatate Ocupationala prezintă un concept total lucrător, care sa dovedit util pentru Sanatatea Fitness.

Conceptul de Sănătate totală a lucrătorilor are o perspectivă largă asupra bunăstării lucrătorilor și încurajează o abordare mai proactivă a sănătății și a stării generale de sănătate. Privind în viitor, acest standard va fi adoptat din ce în ce mai mult de către angajatori care caută modalități de a-și îngriji cu adevărat angajații.

Când vine vorba de propria lor bunăstare, angajații caută o experiență extrem de personalizată. În unele cazuri, aceasta include tehnologia ca mijloc de creștere a personalizării. Acest lucru este deosebit de înfăptuitor în cadrul programelor de prevenire și tratament. Și pe măsură ce locul de muncă devine mai divers și se adaptează factorilor economici și de reglementare, mă aștept ca nevoia și cererea de personalizare să continue cu mult în viitor.

De exemplu, o mare companie de producție s-a confruntat cu provocări din trecut și din prezent, cu leziuni de tensiune și eforturi printre noile angajări. O soluție la problemă a fost implementarea unei abordări „la atingere ridicată”, ce conține șapte asociați, care s-au integrat perfect cu conducerea sindicală, supraveghetorii operațiunilor și personalul medical. Acești profesioniști din domeniul siguranței la fața locului au desfășurat programe de condiționare a muncii, instruire în linie și prim ajutor și intervenție.

Concluzia este: educați-vă, lideri și clienți cu privire la aceste tendințe importante în materie de siguranță a angajaților pot acum să stabilească blocurile pentru un succes optim în materie de siguranță și bunăstare.

 

Comments are closed