Creare magazin online

Problema tenurilor hipersensibile

Daca la ora actuala exista un tip de ten/piele ce nu trebuie neglijat, acesta este reprezentat de grupa tenurilor cu comportament sensibil. Supusa constant agresiunilor exercitate de un mediu extern din ce in ce mai poluat (aer, apa, sol), pielea a devenit extrem de reactiva. Astfel se poate explica continua crestere a numarului de intolerante cutanate ce se manifesta sub forma disconfortului, iritatiilor, congestiei, furnicaturilor, eruptiilor etc.

Ori de cate ori exista manifestari de intoleranta cutanata, se va face distinctia intre urmatoarele situatii posibile:

 • Tenul/pielea sensibila – fragila, usor iritabila, usor congestionabila (constitutional sau ocazional);
 • Tenul/pielea reactiva – se congestioneaza numai cu ocazia unei agresiuni (adeseori dificil de identificat); – comportament aparent normal in afara acestor situatii;
 • Tenul/pielea alergica – prezinta o deficienta a sistemului imunitar ce se manifesta clinic prin: eritem, eczema, urticarie.

Comportamentul sensibil al tenului/pielii poate fi prezent de la nastere sau se poate dobandi pe parcursul anilor, fiind declansat de:

 • Conditii climatice (frig-vant-soare);
 • Fragilitate vasculara (cuperoza-perioada de sarcina);
 • Alimentatie deficitara sub aspectul igienei si al dieteticii (condimente, alcool);
 • Tratamente medicamentoase (vitamina A acida);
 • Igiena prea agresiva (actiunea alcalinizanta si delipidanta a sapunurilor cu pH necontrolat);
 • Imbatranire cutanata.
 • Industrializarea si consecintele ei, dintre care amintim poluarea, au contribuit la cresterea incidentei bolilor alergice si a problemelor dermatologice. Astfel, tot mai des apare problema tenurilor hipersensibile, care necesita o ingrijire speciala a pielii. In prezent se considera ca aceasta problema afecteaza pana la 50% din intreaga populatie. Mai exact, pielea hipersensibila se caracterizeaza printr-o intoleranta puternica la majoritatea produselor cosmetice.

  Cercetatorii de la companiile de cosmetice renumite sunt procupati de elaborarea unor produse destinate celor mai sensibile epiderme si au reusit sa ofere solutia unor formule capabile sa “reeduce” comportamentul cutanat al acestor tipuri de ten/piele folosind ingrediente naturale. Aceste produse poseda efect curativ si preventiv. Gasiti mai multe detalii si pe efamiliaro.wordpress.com.

  Principiile active vegetale pe care se bazeaza aceste formule sunt calmante, antiinflamatorii, desensibilizante, hidratante, respiratorii si au fost alese cu grija, pe baza rezultatelor obtinute in urma folosirii lor de-a lungul timpului (gel stabilizat de aloe vera, ulei de seminte de soia, ulei de jojoba, ulei de limba mielului, unt de avocado, untul de Shea, uleiul de nuca Macadamia, bisabolol, squalen, hamamelis, extract de castravete, de rozmarin, de musetel etc.).

  Pielea corpului va beneficia de ingrijire adecvata, de la caz la caz. Se pote folosi creme hidratante special ocazional, pentru efectul calmant, racoritor, antiseptic, sau lotiuni de ingrijire constant, pentru ingrijirea mainilor sau corpului, dupa baia sau dusul zilnic.

  Comments are closed