Creare magazin online

Probleme neplacute la nivelul coloanei vertebrale

Cu totii suferim in timp de dureri mai mici sau mai mari, dar cand durerea atinge un punct in care nu mai poate fi tolerata, in special in cazul durerilor de spate, exista unele tratamente non-invazive, care pot ajuta la minimizarea si tratarea afectiunilor localizate la nivelul coloanei vertebrale. Ne puteti vizita pe efamiliaro.tumblr.com pentru mai multe informatii interesante. Pana atunci, insa, va prezentam cateva informatii utile pentru ameliorarea durerii prin mijloace non-invazive, pentru pacientii care sufera de scolioza in faza incipienta, tulburari degenerative de disc si sudarea discurilor intervertebrale.

Scolioza
Scolioza este o afectiune genetica in care coloana vertebrala se rasuceste si se curbeaza in timpul adolescentei, provocand mare durere pacientilor odata cu inaintarea in varsta. Scolioza poate fi tratata adecvat prin purtarea de bretele de sustinere a spatelui in cazul in care afectiunea este depistata la copii inca de la o varsta frageda.

In cazul in care boala progreseaza, pe parcursul unui tratament adecvat, aceasta poate duce la o stagnare a cresterii si in cele din urma duce la o deviere in forma de S sau de C la nivelul coloanei vertebrale. Din moment ce aceasa afectiune este legata de oase, scolioza afecteaza copiii inainte de varsta pubertatii, atunci cand oasele lor sunt inca in crestere.

Scolioza afecteaza destul de rar adultii sau copii mai mari ale caror oase s-au oprit din crestere. Bretele pentru sustinerea spatelui sunt cel mai bun mod de a trata aceasta afectiune, deoarece permit coloanei vertebrale sa se indrepte si sa creasca in mod corespunzator.

Tulburarile degenerative si sudarea discurilor intervertebrale
Tulburarile degenerative, cum ar fi spondiloza, pot aparea la orice varsta, si se dezvolta atunci cand lichidul sinovial din vertebre se pierde, lipsind astfel vertebrele de lubrifiere naturala si amortizarea socurilor. In mod normal discul intervertebral actioneaza ca un tampon la nivelul coloanei vertebrale, dar la aparitia spondilozei, lichidul se pierde, discul este uscat si acest lucru determina ca osul sa se aseze direct pe os.

In lipsa lichidului sinovial pentru a amortiza suprapunerea vertebrelor, nervii si fluxul de sange sunt restrictionate, provocand o durere profunda pentru pacienti. In cele mai multe cazuri, spondiloza este tratata cu infiltratii epidurale de cortizon, care pot ajuta la ameliorarea durerii si permit organismului sa inceapa procesul de vindecarea naturala. Acestea nu sunt insa eficiente in toate cazurile, motiv pentru care multi pacienti se bazeaza pe bretele si metode chiropractice pentru a ajuta la accelerarea vindecarii.

In cazul in care afectiunea nu este tratata si pacientul nu ia masuri si permite vertebrelor sa se aseze direct una asupra celeilalte, organismul va calcifia/pietrifica zona si va crea o sudare a coloanei vertebrale, ceea ce inseamna ca organismul va stabiliza zona afectata pentru a crea o articulatie fixa intre vertebrele afectate. Acest proces este practic ireversibil si limiteaza posibilitatile de miscare pentru pacient. Daca calcifierea are loc in regiunea lombara inferioara, pacientii pot dezvolta sciatica, care inseamna o ciupire a nervului sciatic care se intinde in jos in partea din spate a ambelor picioare.

In cazuri extreme, daca apare la nivelul gatului, aceasta poate duce la paralizie totala.
Daca va confruntati cu dureri cronice de spate sau dureri de gat/cervicala, cel mai bine este sa va adresati unui medic specialist ortoped pentru a afla cel mai bun mod de actiune.

Durerea este un semn de dereglare a organismului si nu ar trebui sub nici o forma sa fie ignorata.
De asemenea, exista numeroase cazuri si studii clinice care arata ca magnetii statici au un efect pozitiv in cazul durerilor de spate si durerilor de gat si de asemenea, ajuta in tratamentul acestor probleme de sanatate.

Comments are closed