Creare magazin online

Psoriazisul – cum se manifesta si cum tratam aceasta afectiune?

Psoriazisul este o afectiune despre care probabil ca foarte multi dintre noi am auzit macar odata de-a lungul vietii, dar despre care este posibil sa nu cunoastem foarte multe detalii. In fond acesta este o afectiune a pielii care apare atunci cand celulele acesteia cresc foarte repede, astfel ca, in loc ca acestea sa creasca in cateva sapatamani, asa cum este normal, ele cresc in cateva zile, astfel ca organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, ceea ce inseamna ca ele se vor aduna pe suprafata pielii si vor forma acele leziuni specifice. Din nefericre, exista mai multe tipuri de psoriazis si acestea se pot manifesta diferit, fapt ce ii face de foarte multe ori pe pacienti sa amane vizita la medicul de specialitate.

Studiile realizate de-a lungul timpului indica faptul ca atat femeile cat si barbatii pot dezvolta in egala masura aceasta afectiune, insa un lucru important de notat este faptul ca, caucazinenii par a fi cei mai predispusi in a dezvolta aceasta afectiune. Psoriazisul poate debuta la orice varsta, din copilarie si pana la o varsta inaintata, insa exista totusi o varsta la care psoriazisul este mai este mai probabil sa se declanseze, este vorba despre 15-30 ani. Studiile arata faptul ca aproximativ 75% dintre cei afectati au dezvoltat afectiunea inainte sa implineasca varsta de 40 de ani. Iata insa si cateva alte detalii importante pe care este recomandat sa le stim despre aceasta afectiune si cele mai bune solutii de tratament pentru psoriazis pe care le avem in momentul actual.

Cum afecteaza calitatea vietii?

Din pacate, in marea majoritate a cazurilor, psoriazisul este o afectiune care se manifesta exterior (eruptii cutanate, leziuni etc), astfel ca, acesta poate afecta destul de mult calitatea vietii pacientilor care se confrunta cu aceasta afectiune. Cu toate acestea insa, pentru unii, psoriazisul este doar o bataie de cap, ceva deranjant dar care nu ii afecteaza intr-o mare masura, insa pentru altii psoriazisul le afecteaza foarte mult viata de zi cu zi. Acest lucru se datoreaza desigur si faptului ca afectiunea in cauza se manifesta uneori diferit de la un pacient la altul. Uneori psoriazisul nu se manifesta decat estetic, alteori acesta poate provoca mancarimi greu de suportat. Asadar nu putem vorbi la general despre modul in care aceasta afectiune afecteaza calitatea vietii unui pacient.

Cum se trateaza psoriazisul?

Desi ramurile medicinei au evoluat foarte mult in ultimul deceniu, din pacate inca nu s-a resuit gasirea unui tratament care sa inlature complet psoriazisul, astfel ca el inca ramane o afectiune cu care pacientul va trebui sa traiasca pentru tot restul vietii. Vestea buna insa este faptul ca exista numeroase tratamente care pot face ca acesta sa dispara pentru o perioada de timp, astfel ca, simptomele neplacute provocare de catre acestea pit fi tunute foarte usor sub control. Pentru acest lucru insa, este necesar in prealabil de un diagnostic pus de catre medicul dermatolog, ca mai apoi sa se primeasca tratamentul potrivit.

Comments are closed