Creare magazin online

Acneea: atunci cand nu te simti bine in propria piele

Acneea juvenita este o problema a pielii care priveste 80% dintre tinerii aflati la pubertate, cu varste intre 12 si 14 ani, si care evolueaza prin puseuri pana la varsta de aproximativ 22 de ani. In perioada adolescentei, organismul produce mari cantitati de hormoni, iar pielea isi schimba aspectul. Acneea ii afecteaza in mod diferit pe tineri, incepand de la cateva „spoturi” pe frunte si nas, si pana la numeroase cosuri pe obraz. Acneea se poate trata si poate regresa gratie unui tratament cu produse adaptate. Dar ea nu dispare cu adevarat decat atunci cand hormonii s-au calmat.

Acneea nu este o boala Razboiul cosurifor Perioada de schimbari Idei gresite desore acnee

Acneea nu este o boala Acneea este o problema normata a pielii, legata de schimbarile hormonale ale corpului aflat la varsta pubertatii. Organismul fetelor si al baietilor produce multi hormoni masculini, in principal testosteron. Glandele sebacee situate mai ales in zona obrazului, a partii superioare a toracelui si a spatelui incep sa produca prea mult sebum. De unde impresia de piele grasa si lucioasa. Este ceea ce se numeste hiperseboreea. Din nefericire, in acetasi moment, peretii canalului care leaga glanda sebacee de piele se ingroasa. Porii se astupa si impiedica evacuarea sebumului care se acumuleaza sub piele. Asa ca la suprafata se formeaza dopuri: punctele negre (comedoanele) si punctele albe (micro-chisturile). Iar daca mai apar si microbii, aceste dopuri se transforma in puncte acneice. „Spoturi” care mai ales nu trebuie sparte. Altfel raman cicatrici.

Razboiul cosurilor Pielea cu tendinte acneice trebuie sa fie curatata delicat si tratata cu perseverenta. Scopul operatiei este sa franeze secretia excesiva de sebum si sa nu o agraveze prin degresari repetate. Produselee de toaleta nu trebuie sa contina’ nici alcool, nici sapun. Sapunurile dermatologice si gelurile purificatoare delicate sunt cele mai adecvate. Utilizarea unui lapte de toaleta presupune o clatire cu apa minerata sau cu un tonic fara alcool. Pentru ingrijirea acneei moderate poate fi suficienta folosirea cremelor si gelurilor seboregulatoare, antiseptice si exfoliante. Aceste produse lupta impotriva punctelor negre si au o actiune anti-inflamatorie. Pentru acneea mai grava, este necesara un tratamant antibiotic cu comprimate. Acesta trebuie urmat timp de cel putin trei luni.

Perioada de schimbari Moment de tranzitie intre copilarie si varsta adulta, adolescenta este dificila uneori. Mintea si corpul sufera modiflcari. Nu te simti bine in fiecare zi, iar daca mai intra in joc si cosurile, ai impresia ca toata lumea nu vede decat acest lucru. Te simti mai putin frumoasa pentru a placea baietilor, si mai putin atragator pentru a le seduce pe fete. Iti pierzi increderea in tine si uneori te inchizi in tine insuti. Deci, nu trebuie sa lasi ca aceste cosuri nasoale sa te deprime. Exista tratamente eficiente pentru fiecare tip de acnee, care permit sa redobandesti, cu delicatete, o piele curata si sanatoasa. Totul este sa ai rabdare, sa folosesti produsele cu regularitate si sa duci tratamentul pana la capat.

Idei gresite despre acnee Sunt ciocolata si mezelurile vinovate de aparitia cosurilor? Fals: ciocolata si mezelurile nu au nici o influenta asupra aparitiei cosurilor. Asupra acestui punct toti dermatologii sunt de acord.Daca doresti sa ne citesti si pentru alte articole poti intra pe siteul nostru

Comments are closed