Creare magazin online

Reguli de conduita pentru culturisti si pasionatii de fitness

La prima vedere, viata unui culturist sau a unei persoane pur si simplu pasionata de fitness poate parea usoara, o distractie continua. Mers la sala, poze pe Insta, corp de invidiat etalat la plaja sau in cluburi, etc. Insa, in realitate, lucurile nu sunt atat de simple sau de usoare. O astfel de persoana respecta de cele mai multe ori un program drastic de antrenament si o dieta destul de restrictiva.

Iata, asadar, doar cateva dintre regulile pe care o persoana pasionata de fitness si/culturism trebuie sa le respecte pentru a se putea bucura de rezultate din cele mai bune atunci cand vine vorba de slabit, tonifiat, cresterea masei musculare, etc.

1. Evita dietele tinute dupa ureche

Aceste persoane nu tin diete gasite pe net, ci se orienteaza-te catre alimente care contin carbohidrati complecsi, cu eliberare lenta, pentru a-ti reface rezervele de glicogen din muschi. In acest fel vor putea sa se antreneze mai mult si mai intens, iar rezultatele se vor vedea mult mai repede.

2. Evita alcoolul

Sigur, ocazional mai pot servi un pahar cu vin sau o bere cu prietenii, insa asta nu se va transforma intr-un obicei.

Alcoolul, chiar si in doze destul de mici, afecteaza calitatea somnului si capacitatea organismului de a se reface dupa un antrenament intens. Si cum muschiul creste atunci cand te odihnesti sau dormi, este lesne de inteles de ce e bine sa eviti orice factor care ar putea sa iti afecteze somnul.

3. Consuma mai multe proteine

Aceste este deja un sfat clasic, dar asta nu inseamna ca este mai putin valabil. Persoanele pasionate de fitness si culturism au grija la alimentatie si consuma cantitatea necesara de proteine, in functie de greutatea pe care o au si obiectivele setate. Daca uneori le este greu sa isi ia tot necesarul de proteine din alimentatie, atunci apeleaza fara ezitare la suplimente.

4. Ridica greutati mai mari

Este de la sine inteles ca pentru a creste, muschiul trebuie pus la treaba. Si cum poti face asta mai bine daca nu lucrand cu greutati fitness cat mai mari?

5. Isi schimba des programul de antrenament

De fiecare data cand acestia simt ca organismul lor s-a obisnuit cu antrenamentul pe care il urmeaza la momentul respectiv (nu mai simt ca trebuie sa se forteze, pot termina exercitiile fara sa simta ca au depus prea mult efort), acestia isi schimba rutina. Iar asta nu inseamna in mod obligatoriu sa iti schimbi exercitiile. Poti lucra la o intensitate mai mare, poti creste greutatile sau schimba numarul de seturi si repetari.

6. Nu pierd noptile

Pentru a-ti construi corpul mult visat trebuie sa te odihnesti suficient si sa nu mai pierzi noptile prin cluburi.

Acestea fiind spuse, iata ca drumul pana la obtinerea unui trup bine definit, cu o masa musculara de invidiat, nu este numai lapte si miere, asa cum este prezentat pe retelele de socializare, ci este presarat cu numeroase sacrificii.

Comments are closed