Creare magazin online

Rolul tatalui pe parcusul intregii sarcinii

Pe parcursul intregii sarcini,ca si in timpul nasterii, tatal are un rol de jucat, un rol care nu este nici usor, nici evident pentru el.

Inainte de revolutia sexuala si aparitia „noilor tati”, sarcina si nasterea nu erau decat problema femeilor.Tatii, acesti zamislitori, erau atunci niste razboinici, insarcinati sa asigure traiul micii lor familii.

Timpurile s-au schimbat: razboinicii se implica mai mult in viata familiala, iar sotia paraseste casa pentru a-si aduce contributia financiara adesea foarte necesara la educatia celor mici. Barbatul si femeia sunt adesea dezarmati in fata unei situatii relativ noi, pe care nu o stapanesc bine. Parintii nu le pot servi drept exemplu: imaginea sotului care se plimba agitat, fumand tigara de la tigara, in fata salii de nastere este cam depasita ! Astazi, este din ce in ce mai rar ca tatii sa nu asiste, alaturi de sotii, la nasterea copilului lor.

Prezent, atent si prevenitor in timpul sarcinii, viitorul tata este stalpul pe care femeia se sprijina, suportul ei cel mai activ. Linisteste-te doamna, respira, domnul, acest barbat ideal, corolarul lui Fat frumos este rar, daca nu chiar inexistent in viata reala. Viitoarea mama uita uneori ca sotul ei are si el de parcurs o cale lunga, care, de la conceperea si pana la educatia copilului, transforma barbatul in tata.

Femeia sufera pe parcursul sarcinii o dubla metamorfoza, in corpul ei si in domeniul imaginatiei. Cat despre barbat, pentru a se alimenta el nu are la dispozitie decat domeniul imaginatei. Trebuie deci ca viitoarea mamica sa stie sa gaseasca masura exacta: sa nu ceara nici prea mult, nici prea putin, sa ramana o femeie, o amanta chiar.

Linisteste-l in legatura cu locul pe care va continua sa-l ocupe pentru tine in afara si in plus fata de rolul sau de tatic.

Lasa-l sa ocupe fata de tine o pozitie de imbarbatare, fa-l sa participe pe timpul sarcinii, fara a-i cere imposibilul: trebuie sa se simta indispensabil si implicat, fara ca aceasta sa insemne ca trebuie sa fie presat din toate partile.

Pentru viitorul tatic, cateva recomandari : femeia care se vede ingrasandu-se ca niciodata pana atunci simte adesea nevoia sa fie linistita in legatura cu fizicul ei. Nu ezita sa-i arati ca pantecul care i se rotunjeste te emotioneaza si ca ea ramane pentru tine cea mai frumoasa.

Traditia cadoului de nastere se bazeaza pe o idee buna: o femeie care tocmai a nascut are nevoie sa te ocupi si de ea, nu numai de bebelus. Taticul este cel mai bine plasat pentru a o linisti in privinta feminitatii ei care tocmai s-a confruntat cu adevarate rasturnari.

Rolul tatalui pe parcusul intregii sarcinii

Comments are closed