Creare magazin online

Romania producatoare de ceasuri: Artistul care foloseste bucati de meteorit pentru a realiza cadranele ceasurilor!

Augustin Matei are 36 de ani, locuieste in Pucioasa si inca de cand se stie a fost pasionat de orologie. De doi ani realizeaza cadrane de ceasuri personalizate si le comercializeaza pe acestea cu mii de euro in intreaga lume.

Cadranele sunt lucrate manual, iar cureaua pe care o foloseste la fiecare ceas este realizata din materiale exotice. Acesta lucreaza in parteneriat cu un producator de curele din Oradea. Fiecare curea este din piele, insa aceasta provine de la diverse animale, precum: strutul, aligatorul, pisica de mare etc.

Foloseste argint, aur si chiar meteoriti pentu a-si realiza capodoperele

Pentru aceste ceasuri unice artistul foloseste argint, aur si chiar bucati de meteorit in realizarea cadranelor. A invatat totul singur, iar studiul a durat peste 4 ani. De-a lungul timpului, din greseli, s-a perfectionat, iar acum lucreaza ceasuri zilnic pentru mii de cumparatori din intreaga lume.

„Oficial, m-am apucat de treaba cam de doi ani, dar inainte de asta vreo patru ani m-am pregatit, am invatat. A fost infiorator de greu pentru ca nimeni nu mi-a spus de unde sa incep şi unde sa termin. Am cautat pe internet tot felul de solutii, am cautat cum se face un cadran de ceas. Sunt doar filmulete de prezentare si nimeni nu m-a indrumat. Am invatat din greseli, cu multa ambitie”, spune artistul Augustin Matei.

Ceasurirle valoreaza o avere

Ceasurile construite de Augustin au mecanisme elvetiene. Majoritatea sunt automatice, iar cadranele le achizitioneaza din Germania, lucrand apoi pe fiecare in parte pentru a le personaliza. El foloseste diverse materiale, de la lemn la metal pretios sau la sidef si pietre vulcanice sau chiar pietre de meteorit.

Ceasurile le realizeaza acum aproape instant, intr-o singura zi, desi la inceput ar fi durat cateva saptamani pana sa realizeze un ceas. Insa efortul a fost mai mult decat meritat. Acum vinde ceasuri in intreaga lume, incasand pentru aceste bijuterii maiestruoase chiar si sume ce depasesc ordinul miilor de euro. Totusi, artistul spune ca el nu vinde aceste ceasuri pentru oamenii cu bani. El vinde un statut spiritual, nu un bun material, asa incat prefera clientii cu un nivel ridicat de educatie nu neaparat cu un statut financiar bun.

 

 

Comments are closed