Creare magazin online

Sănătate și Securitate în Muncă – Previziuni pentru 2020

Sanatate si Securitate in Munca

Angajamentul celor 20 de lideri din domeniul ” Sănătăte și Securitate in Muncă ” au avut răbdarea să ne prezinte predicțiile cu privire la tendințele pe care le consideră că afectează cel mai mult sănătatea în muncă. Pentru ei, a privi siguranța în vid este gândirea „școlii vechi”. Profesioniștii moderni în domeniul siguranței adoptă o abordare holistică a sănătății. Îmbinarea unei abordări proactive cu instrumente inovatoare îi va ajuta pe cei din sănătatea muncii să se ridice la provocările și oportunitățile cu care ne vom confrunta în acest nou deceniu.

Iată câteva subiecte emergente care îți vor afecta locul de muncă în următorii ani:

Schimbarea demografiei

Mulți dintre experții noștri au comentat demografiile schimbătoare la locul de muncă, în special în rândul lucrătorilor în vârstă. Managerii de siguranță sunt întinși creativ pentru a respecta limitările lucrătorilor lor mai în vârstă. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, capacitatea fizică continuă să scadă, în timp ce cerințele de muncă rămân constante. Pentru a continua să ne optimizăm forța de muncă și pentru a preveni rănirile viitoare, va fi nevoie de instrumente și sisteme adaptabile, ușor de utilizat.

Noi provocări 

În următorul deceniu se va înregistra o creștere a noilor industrii și, odată cu ele, noi provocări. Generațiile anterioare nu-și făceau griji cu privire la efectele schimbărilor climatice sau nu trebuiau să navigheze pe regulile pentru economia concertului. Astăzi este o poveste diferită. Odată cu creșterea tehnologiei și a industriilor emergente, este o nevoie tot mai mare de experți în igiena industrială care sunt la curent cu tendințele actuale în domeniul sănătății profesionale. În plus, schimbările climatice cresc rapid într-o problemă distinctă pentru sănătatea profesională. Managerii de securitate trebuie să fie vigilenți și informați pentru a-și proteja lucrătorii împotriva pericolelor la locul de muncă și a riscurilor pentru sănătate.

Abordări proactive

O abordare holistică a sănătății este cea mai bună abordare în conformitate cu acești lideri de securitate și sănătate. Făcând măsuri proactive pentru sănătatea și securitatea la locul de munca, permite managerilor de siguranță să examineze bunăstarea forței de muncă, nu doar sănătatea fizică imediată.

Care este cheia pentru îmbunătățirea bunăstării generale a angajaților la locul de muncă?

Obiceiurile, comportamentele și circumstanțele angajaților la domiciliu au un impact direct asupra capacității lor de a-și îndeplini locul de muncă în condiții de siguranță. Este din ce în ce mai important să înțelegem că programele de asistență imbunatatesc starea angajaților si sunt componente cheie pentru o mai bună performanță în materie de siguranță la locul de muncă. Mai mult, atingerea noilor programe precum: cusuri de specialitate, proiecte, training-uri, ajuta la o buna performanta atat fizic cat si mental.

Noua tehnologie 

Cu rata rapidă de creștere tehnologică, nu este de mirare că experții noștri din domeniu au văzut noile tehnologii și instrumente ca o tendință vitală. Este o zonă plină de inovație – nu trebuie să ne uităm decât la târgurile anuale ale industriei pentru a vedea progrese rapide în tehnologie, articole de purtare și aplicații pentru sănătate.

Atunci când proiectăm și executăm soluții practice, creșterea tehnologiei prezintă atât provocări cât și oportunități pentru cei care lucrează în sănătate profesională. Experții în domeniul sănătății și securității prevăd tehnologia care modelează viitorul sănătății în muncă printr-o varietate de moduri, cum ar fi formarea, platformele bazate pe web, tehnologia purtabilă și noile valori ale productivității. În plus, produsele ecologice se vor încadra în locul de muncă ajutând companiile cu inițiative de mediu sau obiective de sustenabilitate.

Ergonomie

În timp ce ergonomia a fost o discuție în domeniul sănătății muncii încă din anii 1800, este un subiect care rămâne relevant și în prezent. Deși este ușor de trecut cu vederea, experții în domeniul sănătății sugerează că ar trebui să le acorde prioritate managerilor de siguranță. În viitor, inițiativele tehnologice și de bunastare vor face loc neuroergonomiei, un domeniu specializat în creștere și venire, cu scopul de a îmbunătăți interacțiunea dintre om și tehnologie.

Comments are closed