Creare magazin online

Scurt ghid pentru alegearea unui after shave

Fiecare bărbierit are nevoie de un after shave. Există trei mari categorii: balsam (care uneori se mai poate numi și cremă) loțiuni și geluri. Rolul principal al unui after shave este acțiunea antiseptică. Pe lângă aceasta producătorii adaugă și alte proprietăți cum ar fi hidratarea sau regenerarea pielii. Pentru mulți bărbați after shaveul a devenit mai important decât crema sau spuma de ras deoarece are un efect de durată nefiind îndepărtat cu apă. De aceea mult soluții after shave conțin parfumuri, uleiuri esențiale sau alcool.

Scurt istoric

Loțiunile pe bază de alcool au apărut în saloanele marilor orașe. Acestea conțineau până la 90% alcool în principal pentru a evita răspândirea bacteriilor și pentru a se evita transmiterea potențialelor boli de la un client la altul. Produsele au fost preluate și de utilizatorii casnici. După 1980 au început însă să apară diverse studii ce arătau impactul negativ al alcoolului asupra pielii bărbierite.

Produsele moderne

Unii producători au încetat să-și catalogheze loțiunile după ras ca făcând parte din categoria produselor de bărbierit și le-au numit produse de îngrijire a pielii. Asta e lesne de înțeles deoarece produsele premium nu folosesc alcool ci diverse uleiuri esențiale pentru a nu usca pielea dar păstrează aceleași proprietăți în lupta împotriva bacteriilor. Majoritatea balsamurilor și gelurilor after shave conțin oricum o cantitate mică de alcool iar unele chiar deloc. Cel mai mare conținut de alcool (până la 70%) îl au loțiunile după ras. Tot mai mulți specialiști recomandă evitarea loțiunilor tocmai pentru conținutul ridicat de alcool care irită pielea, închide porii și deshidratează pielea.

Aplicarea unui balsam dupa ras se poate face imediat după bărbierit sau înainte de culcare pe toată suprafața feței și a gâtului și se așteptă uscarea naturală a pielii. Pentru că este un produs ce acționează în profunzime și se îmbibă în piele este de preferat să căutați doar game ce pun accent pe ingrediente naturale ca untul de shea, uleiul de cocos, avocado, migdale jojoba și alte uleiuri esențiale. Produsele naturale vor ajuta la regenerarea celulelor de aceea tot mai mulți bărbați folosesc un balsam after shave atât dimineața cât și seara.

Comments are closed