Creare magazin online

Semnele de carte handmade: accesoriu chic al cititorului inrait

Ca orice alt hobby, cititul reprezinta o activitate pe care multi dintre noi o imbratisam cu placere. Cea mai tare chestie e faptul ca fiecare cititor este diferit in felul lui. Fiecare are tabieturile lui in materie de citit, si preferintele lui privind semnele de carte handmade spre exemplu.

Istoria semnelor de carte dateaza de aproape 2000 de ani si coincide in egala masura cu aparitia cartilor. De lungul timpului au existat tot felul de semne de carte handmade sau facute la norma care au completat fiecare carte si au reamintit cititorului unde a ramas cu lectura din ziua anterioara.

Semn de carte

Cele mai vechi detalii privind semnele de carte handmade dateaza din secolul XV si se pare manastirile europene au lasat o istorie ampla legata de acest accsoriu. Acestea erau confectionate din pergament colorat cu diverse desene cu motive religioase sau geometrice pe parte si din piele pe cealalta parte. De regula pielea ramasa din confectionarea copertilor de carti era utilizata pentru confectionarea de semne de carte handmade.

Mai tarziu, prin secolul XIX, femeile de rang social inalt, care apartineau burgheziei cu precadere, isi indemnau fetele sa invete sa realizeze semne de carte handmade. De regula acestea erau realizate din material textil, mai exact din matase de diferite culori. Conform traditiei, acest accesoriu putea fi oferit drept cadou persoanelor apropiate si prietenilor intimi.

Incepand cu epoca victoriana, cand au aparut si masinile de cusut, confectionare de semne de carte ia avant, fiind realizate mii de astfel de accesorii cu diferite forme, culori si din diferite materiale. Incep sa fie la moda semnele de carte din fildes sau din metale pretioase.

Mii de feluri de semne de carte handmade

In zilele noastre cele mai la moda semne de carte handmade sunt cele din carton insa pe piata intalnim modele diverse. Totul depinde de preferintele cititorului. De pilda la mare cautare sunt semnele de carte vintage care sunt destinate celor care adulmeca dupa vremurile de demult apuse. Semne de carte precum ochelari retro sau biciclete retro, casete de casetofon sau cu imagini retro pot intregi colectia unui fan infocat al cartilor.

Pentru bibliofili exista o idee foarte ingenioasa de semne de carte si anume semnele de carte in forma de carte. Parte ciudat, dar da, exista semne de carte handmade in forma de carti care se gasesc sub forma unui lantisor care are atarnata de el o carticica mica din carton si care ajuta cititorul sa lase un semn privind evidenta lecturii. Un alt model de semn de carte este cel care imita un cotor de carte.

La moda pentru tinerele domnite cititoare sunt semnele de carte sub forma de agrafa care au anexate la unul din capete diferite motive: bufnita, o perla sau o floricica,ori un nasture. Mii de semne de carte sub forma de agrafe, pentru mii de cititoare.

La fel de ingenioase ca si celelate feluri de semne de carte handmade sunt si cele sub forma de elastica care, de asemenea, vin insotite de diferite motive care ajuta cititorii sa isi aduca aminte pagina unde au ramas cu cititul si mai mult randul cu exactitate.

Comments are closed