Creare magazin online

SFA – soft pentru culegerea eficientă a informațiilor din piață

Culegerea datelor din piață este o activitate fundamentală realizată atât direct de către companie cât și indirect prin obținerea de feedback din partea clienților. Această activitate de culegere a datelor este modalitatea prin care o firmă poate afla cum este percepută pe piață, dar și dacă partenerii săi respectă politica de plasare a produselor din portofoliu, conform angajamentelor asumate.

Eficientizarea procesului de culegere de date din piață

Soluțiile mobile de tipul Sales Force Automation, eficientizează intregul proces de culegere de date și permite opțiuni multiple prin care se pot afla toate detaliile cu privire la prezența produselor la raft, prețuri – atât cele din portofoliu propriu cât și cele ale concurenței.

Monitorizarea modului de desfășurare a promoțiilor

Cu ajutorul acestui soft mobil pentru culegere date, softul agenților de vânzări monitorizează cu ușurință prezența produselor promoționale proprii în principalele puncte de vânzare precum magazinele importante ale distribuitorilor. Plasarea secundară a produselor, dozatoarele, stand-urile mici și mari in punctele de vânzare sunt folosite ca ultimă soluție pentru a influența consumatorul și pentru a genera un flux informațional direct din piață către firmă.

Monitorizarea realizării conforme a activității de mercantizare la raft

Locul și modul în care produsele sunt aranjate la raft, precum și spațiul de care acestea dispun sunt indicatori cu un impact mare asupra tendinței cumpărătorilor de a achiziționa un anumit produs din portofoliul propriu sau din cel al concurenților.

În principiu, fiecare firmă stabilește de comun acord și în conformitate cu normele interne de branding, modul în care produsele ar trebui aranjate de către comercianți, însă de cele mai multe ori este extrem de dificil de verificat dacă acest angajament se respectă așa cum ar trebui.

HERMES SFA vine cu o soluție ce permite agenților să realizeze fotografii în timp real, de la raft, astfel încât se verifică mai ușor dacă activitatea de merchandising este efectuată așa cum trebuie. Spațiul ocupat la raft, poziționarea și modul de aranjare al produselor precum și alte acțiuni care țin de promovarea produselor, pot deveni disponibile cu ușurință echipelor din cadrul firmei care au nevoie de aceste informații.

Monitorizarea activității agenților de vanzări

Control sporit asupra activității din teren, bazat pe coordonatele GPS a vizitelor în punctele de lucru. Acest soft îți oferă facilitatea de a superviza agenții, alături de posibilitatea de auditare a tuturor răspunsurilor chestionate.

Situație clară și actuală a ceea ce se întâmplă în piață datorită datelor comunicate în timp real, indicatorii cheie (KPI) și punctajele fiind calculate instant.

SFA Hermes Merchandising, soluția numărul 1 pe piața din România, aplicație de culegere date din teren ce nu se limitează doar la atât, ci pe baza modulelor dezvoltate a devenit un instrument important de eficientizare a procesului de vânzare în cazul firmelor care utilizează agenți de vânzări pe teren.

Află mai multe despre cum HERMES SFA te poate ajuta. Cheia dezvoltării afacerii tale o reprezintă informațiile culese direct din piață.

Comments are closed