Creare magazin online

Sfaturi utile in alegerea pudrei compacte

Compacta sau pulbere, colorata sau translucida, pudra reprezinta un element de machiaj indispensabil in trusa de make-up a unei femei. Cea mai intalnita si mai des utilizata este pudra compacta, iar foarte important este cum ne alegem o pudra potrivita, care sa ne ofere un machiaj reusit, rezistent, dar care in acelasi timp sa ne ajute sa avem un look natural.

Pudra compacta: ajutor de nadejde in finalizarea machiajului

In primul rand pudra compacta, si nu numai, vine in ajutorul acelor persoane care au tipul de ten mixt si/sau gras , ajutand la eliminarea excesului de sebum. Pentru ca pudra este elementul de make-up cu care se finalizeaza machiajul, este foarte important sa alegem si culoarea potrivita intrucat degeaba alegem un fond de ten care are nuanta potrivita daca recurgem la utilizarea unei pudre compacte de culoare mai inchisa.

Pudra compacta

Cand decidem sa achizitionam o pudra noua, cel mai la indemna este sa testam acest produs de make-up deasupra palmei, la inchietura mainii, unde pielea este mai deschisa si se pot vedea venele. Daca aplicam pudra iar culoarea se potriveste, atunci pudra aleasa este cea potrivita.

Intrucat fiecare femeie are un anumit tip de ten, si pudra se va alege in functie de acest factor. De pilda, in cazul persoanelor care au tenul uscat nu este recomandata utilizarea unei pudre compacte sau pulbere, intrucat ar accentua uscaciunea tenului. O alternativa foarte eficienta pentru tenul uscat o reprezinta pudra cremoasa care va conferi un look natural, fara sa incarce tenul. De asemenea pentru persoanele care au tenul deschis este recomandat sa nu utilizeze o pudra translucida intrucat se va accentua efectul de ten palid.

Mai multe tipuri de pudra, mai multe posibilitati

Pe piata exista mai multe tipuri de pudra pentru a fi satisfacute toate nevoiele clientelor. Cea mai des utilizata este pudra compacta insa si pudra pulbere este des achizitionata. Pentru a se evita discrepanta intre nuanta pudrei compacte si nuanta tenului, cea mai preferata, este in prezent pudra translucida care se potriveste oricarei nuante de ten.

Ca si modalitate de aplicare, pudra compacta se aplica utilizand un burete sau o pensula speciala. Mai intai se pudreaza nasul, urmand a se pudra fruntea si barbia. Pentru zona ochilor se va utilize o pudra speciala microfina.

In cazul doamnelor care au probleme legate de cearcane, pe langa anticearcan, este recomandata utilizarea unui pudre cu nuanta mai deschisa pentru a le estompa. Pentru un efect sporit si pentru a avea un machiaj reusit este indicata utilizarea unei pudre compacte iluminatoare care se va aplica in mod special pe pometi, frunte, barbaie si nas. Un alt factor important in alegerea unei pudre il reprezinta pretul de achizitie. In functie de tipul de pudra ales si pretul este variabil.

In concluzie, fie ca avem tenul uscat sau mixt/gras, fie ca alegem o pudra compacta sau pulbere, cremoasa sau translucida, este esential ca in orice portfard sa existe un astfel de produs de make-up care va defini machiajul si va oferi oricarui ten un look reusit.

Comments are closed