Creare magazin online

Sfaturi utile pentru constructia garajului

Daca urmeaza sa iti construiesti un garaj, trebuie sa te asiguri ca acesta este cat se poate de eficient. Un garaj eficient este sigur, permite introducerea cu usurinta a masinii inauntru si vine la pachet si cu alte utilitati. Poate ca vrei sa iti construiesti un raft pentru muraturi sau sa depozitezi alte produse, ceea ce va crea nevoia unui spatiu destul de mare.

Ce trebuie sa stii inainte de a construi garajul?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca este suficient de mare pentru a permite manevrarea in siguranta a masinii. O suprafata minima este de 28 de metri patrati, cu 7 metri lungime si 4 metri latime Daca vrei insa, poti alege si o varianta mai mare. Pentru doua masini, acest spatiu ar trebui sa se dubleze.

Desi este vorba despre un simplu garaj, fundatia trebuie sa fie foarte rezistenta si structura trebuie sa fie bine izolata. La fundatie trebuie sa existe o armatura rezistenta. In ceea ce priveste peretii, acestia pot fi construiti din mai multe tipuri de materiale: lemn izolat cu vata minerala, panouri de tip sandwich, zidarie ( BCA sau caramida) sau diverse elemente metalice.

Micile detalii conteaza si ele:

  • Asigura un sifon de pardoseala care poate sa preia apa care se scurge de pe masina pe timpul iernii;
  • Incearca sa montezi un acoperis foarte rezistent;
  • Nu uita de instalatii. Un garaj eficient trebuie sa fie dotat cu instalatie electrica si chiar cu instalatie sanitara. De cele mai multe ori nu gasesti instalatie sanitara in garaje, insa un lavoar care sa iti permita sa te speli pe maini dupa ce lucrezi la masina este mai mult decat util.

Daca esti o persoana careia ii place sa se ocupe cu detalii tehnice, poti sa sapi un canal tehnic pentru a putea intra sub masina si a lucra.

Usa de garaj, cea mai importanta

Atunci cand vine vorba despre siguranta, usa de garaj este cea mai importanta. In ultimii ani, aceasta nu mai este o simpla usa. Cu ajutorul unor componente usi garaj  poate sa fie controlata cu usurinta printr-o telecomanda si poate sa se deschida in mai multe moduri. Ai de ales intre usi de garaj sectionale care economisesc spatiu si asigura o etansare foarte buna la vant, ploaie si viscol, usi basculante care  sunt cele mai la indemana variante sau usi de tip rulou. Inainte de a lua decizia, incearca sa vezi cat mai multe variante de usi si sa te asiguri ca este solutia cea mai buna pentru garajul pe care il detii.

 

Comments are closed