Creare magazin online

Siguranța pe bicicletă. 6 sfaturi utile

În ultima perioadă tot mai multe persoane aleg să dea mașina pe bicicletă și să meargă la serviciu, sau orinde ar avea treabă, cu acest mijloc de transport. Și asta nu poate să fie decât de bine. În afară de faptul că faci mișcare, mai scapi și orașul de ceva poluare.

Bicicleta

Așadar, este un lucru lăudabil că te-ai hotărât să mergi mai mult cu bicicleta, dar știi ce măsuri de siguranță să îți iei astfel încât să nu ai parte de evenimente neplăcute? Află care sunt principalele măsuri de siguranță citind recomandările de mai jos.

1. Casca

Nu pleca niciodată cu bicicleta fără să ai casca pe cap! În plus, ai grijă ca aceasta să fie de calitate și să ți se potrivească perfect. Dacă aceasta este prea largă este posibil să nu te protejeze suficient în cazul unei căzături serioase ori în cazul unui accident.

De asemenea, indicat este să nu faci economie atunci când alegi acest tip de echipament și să te orientezi către ultimele inovații în domeniu.

2. Șaua și coarnele

O bicicletă ar trebui să se plieze perfect pe corpul tău. Ca să se întâmple asta de multe ori trebuie să ajustezi șaua și coarnele astfel încât să stai cât mai confortabil. Astfel, în general coarnele bicicletei trebuie să fie la același nivel cu șaua, dar asta poate varia în funcție de tipul de traseu parcurs și tipul de bicicletă folosit pentru asta.

3. Echipament

Înainte de a pleca pe un traseu este esențial să verifici toate componentele esențiale ale bicicletei: frâne, suspensii, cauciucuri, bateria (dacă ai o bicicletă electrică), semnele reflectorizante și luminile. De reținut este faptul că acestea se pot deteriora oricând, mai ales dacă sunt de proastă calitate așa că alege de fiecare dată tot ce e mai bun pentru tine și bicicleta ta.

4. Îmbrăcăminte

Dacă mergi cu bicicleta doar prin oraș, o cască și o vestă reflectorizantă ar putea fi suficiente, însă dacă mergi pe trasee mai lungi este necesar să ai o îmbrăcăminte adecvată. Pantaloni și tricou sau bluză special create pentru cicliști reprezintă o alegere bună pentru că îți lasă corpul să respire și te vor lăsa să te miști în voie.

5. Încălțăminte

La fel de importante sunt și încălțările. Dacă mergi doar până la serviciu te poți descurca și cu pantofii de birou, însă dacă mergi pe un traseu de munte sau orice alt fel de traseu mai lung, este important să fii dotat cu o pereche de pantofi sport special creați pentru ciclism.

Așadar, indiferent dacă ești ciclist amator sau mergi pe bicicletă doar până la serviciu, este esențial să respecți aceste reguli elementare de siguranță. În plus, dacă ai copii și îi înveți să meargă pe bicicletă, învață-i și regulile de siguranță. Le vor fi de un real ajutor atunci când vor mai crește.

Comments are closed