Creare magazin online

Sistemul de operare trebuie reinstalat? Iata ce trebuie sa faceti inainte!

La cateva luni de la ultima instalare de windows, laptopul poate sa se miste din ce in ce mai greu. Fie ati folosit laptopul fara un program antivirus instalat, fie laptopul s-a umplut de praf in interior sau din alte motive. Oricare ar fi motivele, primul nostru gand este sa reinstalam sistemul de operare.
instalare windows
Daca v-ati decis sa reinstalati sistemul de operare, va recomandam sa va faceti un backup inainte si sa mutati toate fisierele importante din partitia sistemului de operare (de obicei este C). Fisierele de pe desktop, din folderele my documents, my pictures, my music, downloads sunt in partitia C iar reinstalarea sistemului de operare va duce la pierderea tutuor fisiereleor din folderele mentionate.
Astfel, daca aveti date, documente sai imagini importante in folderele mentionate, asigurati-va ca le-ati mutat in D sau pe un stick, card, drive.

Vreau sa reinstalez windows dar acesta nu ruleaza.

Se poate intamlpa ca sistemul de operare sa fie in starea in care sa nu mai ruleze rezultatul fiind un laptop functional care se aprinde dar care nu ruleaza sistemul de operare, fiind practic inutilizabil intrucat nu va puteti accesa fisierele din laptop. In aceasta situatie aveti doua variante, fie incercati sa aprindeti laptopul in safe mode fie folositi un cd cu windows live, cd care va rezolva pentru moment problema si veti putea aprinde laptopul pentru a muta fisierele din C in D.
Dupa ce ati reusit sa faceti aceasta operatiune, puteti sa incepeti procesul de instalare windows. Va recomandam sa fiti atenti la pasul in care trebuie sa formatati partitia in care doriti sa instalati sistemul de operare (C) intrucat din greseala puteti formata partitia D, unde aveti stocate toate datele, documentele, pozele si fisierele importante.

Nu stiu sa fac nimic din cele de mai sus!

In situatia in care nu reusiti sa faceti rost de un cd cu windows live, safe mode nu functioneaza si nici nu va pricepeti la instalarea sistemului de operare, va recomandam sa apelati fie la un cunoscut care se pricepe fie la o firma serioasa care va poate garanta siguranta fisierelor in timpul procesului de instalare. Aceste servicii nu ar trebui sa coste mai mult de 100 de lei, cu tot cu mutarea datelor de pe desktop, din downloads etc.

Comments are closed