Creare magazin online

SPL – epilarea de ultima generatie

SPL sau Square Pulsed Light, este o metoda de epilare definitiva de ultima generatie, relativ lipsita de durere si care nu expune in vreun fel riscului de arsura.

De ce relativ ? Pentru ca senzatia de durere difera de la o persoana la alta, ca si de la o zona a corpului la alta, sau de la o perioada la alta a ciclului menstrual. De asemenea, si densitatea parului este importanta in stabilirea gradului de durere. Insa, in general, tratamentul cu lumina intens pulsata (IPL) nu este dureros, ci provoaca doar o senzatie de caldura.

Tehnologia avangardista SPL face parte din gama de echipamente IPL si reprezinta in principiu tratamentul cu un fascicul de lumina emis de o lampa cu xenon, care patrunde in piele si este absorbit de melanina din firele de par. In contact cu pielea, lumina se transforma in caldura, care distruge radacina firului de par.

Pentru epilarea definitiva SPL sunt necesare mai multe sedinte, deoarece firele de par au faze diferite de crestere. Odata inceput, tratamentul trebuie continuat pana la ultima sedinta, astfel incat sa fie atinsi toti foliculii pilosi din zona tratata. Numarul de sedinte necesar nu este universal valabil si in general depinde de culoarea pielii si de culoarea firului de par (cu cat acesta este mai inchis la culoare cu atat metoda este mai eficienta). In principiu, rezultatele asteptate se vad dupa aproximativ 6-8 sedinte, insa exista rezultate vizibile inca de la prima sedinta.

O sedinta de epilare definitiva SPL variaza in functie de zona care trebuie tratata. De pilda, pentru mustata sunt necesare aproximativ 30 de secunde, pentru axile 6 minute, in timp ce pentru picioare sunt necesare aproximativ 30-40 de minute, in conditiile in care aparatul SPL emite un flash la fiecare secunda. Sedintele se programeaza la intervale de patru saptamani.

Dintre toate optiunile de tratamente IPL pentru epilare, existente pe piata, SPL este cea mai eficienta si cea mai confortabila, tocmai pentru ca lumina este transmisa in forma unui singur fascicul de lumina constanta, ceea ce reduce considerabil riscul de arsuri.

Comparativ cu laserul, care emite un fascicul de lumina ingust, cu o lungime de unda specifica, aparatele IPL emit lumina intr-un spectru larg, cu lungimi de unda variate, ceea ce le face ideale in tratarea mai multor probleme, nu doar a pilozitatii nedorite.

Comments are closed