Creare magazin online

Strategia de marketing afiliat care ajuta la dezvoltarea oricarui program de afiliere

 

Acest articol a fost scris de catre echipa de specialisti de la www.leadmagnet.ro

Orice afiliat ar trebui sa stie ca fidelizarea clientilor ii va asigura nu doar venituri substantiale, ci si un profit garantat pentru afacerea lui. De aceea, fidelizarea clientilor trebuie sa se constituie intr-una dintre obiectivelele sale majore. Chiar daca este o operatiune care necesita timp si foarte multa implicare, efectele sale benefice se vor vedea pe termen lung. Pana la urma, ti-ai propus sa obtii venituri din marketing afiliat pentru mult timp de acum inainte, nu?

Un client fidel nu doar cumpara de la tine, ci ii determina si pe altii sa o faca!

Lolialitatea clientului se castiga greu, dar si in momentul in care ai facut-o, poti spune ca ti-ai castigat un partener de afaceri. Astfel, un client fidel inseamna:

  • O persoana care va cumpara numai de la tine;
  • Un model care va fi urmat si de catre alti cumparatori;
  • Un reper care poate functiona ca indice de referinta pentru prietenii sau cunostintele acestuia, ceea ce va determina aparitia altor potentiali clienti;
  • Un ajutor nepretuit in campania de promovare si convingere a altor clienti.

In plus, un astfel de client inseamna venituri securizate pe termen mediu si lung. Unui astfel de client iti va fi mult mai usor sa-i vinzi un produs, fiindca el stie ca recomandarile tale sunt exacte. Da, un client loial este o mina de aur care poate fi exploatata mult timp, cu rezultate foarte bune!

Cum poti fideliza un client?

Oferindu-i informatii, date, produse si oferte care sa se plieze pe profilul lui! Acordandu-i atentie si raspunzandu-i ori de cate ori are nevoie de un sfat sau de o informatie. Facandu-l parte din procesul de promovare al produsului, prin prezentarea lui ca un punct de referinta (un client satisfacut de oferta prezentata de catre tine). Comunicand in permanenta cu el si atragandu-l de partea ta. Fiind mereu onest si orientat catre nevoile lui!

Atunci cand acesta a fost fidelizat, nu-i da niciodata impresia ca vrei sa-l exploatezi in interesul tau. Prezinta-ti ofertele de atragere a altor clienti (care fac parte din cercul lui de cunoscuti) ca si cum el este cel caruia i se datoreaza respectiva oferta. De exemplu, ofera o reducere semnificativa in cazul in care un anumit numar de persoane din cercul sau achizitioneaza produsul promovat de catre tine. Si mentineaza ca reducerea este valabila numai pentru ca acestia fac parte din cercul lui de prieteni. Fidelizeaza-ti clienti si vei beneficia de venituri garantate!

Comments are closed