Creare magazin online

Tehnici de stimulare a vanzarilor in catering

Indiferent ca vorbim despre un restaurant, o cafenea sau o afacere cu produse facute in casa, efortul de promovare si de vanzare propriu-zisa a produselor in sistem catering poate fi unul descurajant, mai ales daca sunteti la inceput de drum cu afacerea. Pana la urma, acest lucru este de inteles, intrucat nu toata lumea are abilitati de negociere si de convingere pentru a determina pe cineva sa guste din platoul tau de mancare. In cele din urma insa, trebuie sa va calcati pe inima si sa faceti si lucruri mai putin placute in aceasta meserie, care nu consta numai in incasarea banilor din vanzari si comisioane. Produsele trebuie adaptate profilului cumparatorului si bugetului fiecaruia.

Inainte de toate, este bine sa va obtineti toate autorizarile si atestatele necesare comercializarii produselor alimentare preparate. Acestea trebuie obtinute de la organismele financiare si sanitare-veterinare locale, dar si de la restul institutiilor cu abilitati de control, pentru a nu va trezi cu probleme neplacute mai tarziu, cand afacerea dumneavoastra poate fi compromisa din cauza neglijarii acestor aspecte. Astfel, amenzile pentru lipsa autorizatiilor sunt destul de mari, riscand chiar injchiderea definitiva a afacerii. Daca punctul de lucru pentru afacerea dumneavoastra in sistem catering este chiar acasa, s-ar putea sa aveti nevoie de niste aprobari suplimentare.

In al doilea rand, trebuie sa stabiliti niste preturi competitive in meniu catering, spre comparatie cu restul concurentei. Astfel, ar trebui sa stiti in detaliu ce produse si la ce preturi sunt acestea comercializate de alte unitati catering din oras, pentru a putea merge cu niste tarife, daca nu mai mici, cel putin la un nivel apropiat de acestea. In cazul in care faceti niste produse personalizate, unice, ganditi-va foarte bine la cat trebuie sa investiti, care sunt cheltuielile si cat ar fi profitul ramas din vanzarea acestor produse. Caci, o unitate care nu scoate profit nu se poate numi afacere.

Puteti, de asemenea, sa va apropiati unii colaboratori sau furnizori pentru anumite produse. Astfel, puteti evita astfel sa va faceti stocuri prea mari, tinand o parte din marfa depozitata la acestia. In contrapartida, puteti face acelasi lucru pentru unele produse pe care ati putea sa le livrati dumneavoastra acestora. Este un troc avantajos, de pe urma caruia castiga toata lumea.

Nu in ultimul rand, participati la nuntile si petrecerile corporate la care sunteti invitat si nu ezitati sa va promovati afacerea printre invitati. De obicei, acestea sunt ocazii potrivite pentru a cunoaste persoane noi, a va largi orizontul de posibili colaboratori si, de ce nu, potentiali clienti. Spre exemplu, puteti cunoaste aici un cosmetician, care, la randul sau, lucreaza cu persoane care au in plan sa organizeze o nunta sau un eveniment special, caruia sa va recomande.

Comments are closed