Creare magazin online

Televizorul 4K – O noua experienta uimitoare

Reprezinți generația X și crezi că este total „uncool” să mai vizionezi filme sau seriale la televizor? Acum internetul este la putere, iar televizor mai au doar bătrânii, spun tinerii. Ei bine, vă vom spune ca acest lucru este total fals. Odată cu dezvoltarea noii tehnologii de televizoare claritate 4K, până și cei din generația Millenials își vor dori neapărat unul în camera lor. Inovativa tehnologie a devenit deja un mare trend și a început să se răspândească până și în domeniul consolelor de jocuri, laptopurilor, smartphone-urilor și a camerelor de luat vederi. Așa că trebuie să vedem de ce generația X ar adopta acest tip de televizor cu încredere!

Probabil însăși denumirea este confuză: „4k”. Acest lucru înseamnă o imagine care captează atenția cu mai multe detalii în zonele întunecate și luminoase ale imaginii. Vă dați seama cum este să dețineți un mini-cinema acasă? 4K-ul provine, de fapt, din industria filmelor, care foloseau aproximativ 4000 de pixeli. Nu putem spune că televizoarele care au adoptat această tehnologie au același număr de pixeli, dar denumirea este identică: „4K”.

 

În zilele noastre ce nu este HD este egal cu 0, dar ce ar spune generația X dacă noul TV este Ultra HD? Avantajul principal al unui televizor de tip 4K îl reprezintă detaliile din imagini. Pentru a vă face să înțelegeți mai bine, voi exemplifica acest lucru printr-un bloc cu locuințe. Pe lângă blocul propriu-zis, spectatorul poate vedea foarte clar fiecare fereastră, oamenii din locuințe, ba mai mult și obiectele, pe care oamenii le au în casă. Deci, imaginea pe un TV 4k este indiscutabil mult mai clară.

 

Un al doilea avantaj al tehnologiei 4K, Ultra HD este acela că necesită mult mai puțini pixeli față de televizoarele obișnuite. Ce înseamnă acest lucru? Poți sta mult mai aproape de ecran, până chiar să observi fiecare pixel în parte. Putem spune că acest aspect este foarte convenabil pentru generația X, întrucât se poate introduce în locuință un ecran mai mare, într-o cameră mai mică, fără să se piardă din detalii. Mai mult, adăugarea HDR  (interval dinamic ridicat) înseamnă imagini mai bune, detalii mult îmbunătățite în zonele mai întunecate și în cele mai luminoase.

 

O obiecție pe care milenialii o pot avea contra tehnologiei 4K este referitoare la faptul că în televiziunea românească nu este posibilă, deoarece abia câteva posturi TV au început să aibă semnal HD, dar până a folosi 4K e cale lungă și mult buget investit. Și atunci la ce mai sunt bune? Pentru a contrabalansa argumentul de la începutul articolului, pot spune că până se va introduce sistemul 4k în televiziunea română, tinerii îl pot folosi pe laptopuri și display-urile FULL HD.

 

Totuși, dacă vă doriți să încercați cea mai nouă și mai inovativă experiență vizuală, tehnologia 4k merită în totalitate pentru că uimește atât prin detaliile cadrelor, cât și prin claritatea imaginilor redate. Procesul evolutiv în domeniul IT nu se va termina la tehnologia 4k, producătorii deja gândindu-se la rezoluții 8k sau 16k. Până atunci, chiar și televizorul 4k este deja mult prea mult pentru piața autohtonă, din premisa faptului că prețul unuia este cu multe zerouri. Însă, generația X cu siguranță va fi uimită de evoluția tehnologiei de acest tip!

 

 

 

Comments are closed