Creare magazin online

Tipuri de skateboard in functie de nivel

Deja a început luna cadourilor, iar tu ești în căutarea darului perfect pentru fratele tău mai mic și nu știi exact după ce să te uiți. Gândul de a-i achiziționa un skateboard îl ai de mult timp, singura problemă este că, nefiind un cunoscător al domeniului, nu prea știi după ce model să te uiți. Ei bine, noi îți vom veni în ajutor cu acest articol.

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont, pe lângă cel estetic, este  nivelul de experiență al celui care va utiliza acel skateboard. Din păcate, va trebui să faci puțin research pentru a-ți da seama cam cât de bine se pricepe.

Ca o regulă generală, există trei mari categorii de utilizatori, și anume începători, intermediari și experți. Pe lângă acestea, vei mai întâlni și nivelul profesionist, dar cum la noi în țară acest sport nu este atât de răspândit, îi numeri pe degete pe cei care fac meserie din așa ceva și este greu de crezut că fix fratele tău este unul dintre ei.

Nivelul începător

O placă dedicată acestui grad de cunoștințe va fi întrebuințată de persoanele care abia încep să afle ce este un skateboard și cum să își țină echilibrul pe el. Din această cauză, conformația plăcii va fi simplă, stabilă, și va fi realizată dintr-un materialul rezistent, dar ușor flexibil. Cele patru roți cu rulmenți, vor fi plasate ceva mai spre exterior față de axe.

Nivelul intermediar

Acest skateboard este utilizat de către cei care deja știu cum să își țină bine echilibrul în timpul mișcării și care pot chiar să execute ceva manevre mai tehnice, fie că vorbim despre ollie (sărituri peste obstacole) sau alunecarea pe rampe. Deja de la acest nivel vei observa că plăcile vin cu un design ergonomic, iar marginile sunt curbate în sus.

Nivelul expert

O astfel de placă, ce va fi folosită de un utilizator expert este intens solicitată, pentru că acea persoană care se dă pe ea știe mare parte a trucurilor existente și încearcă executarea lor încontinuu. Mișcările sunt complexe, săriturile de asemenea, așa că plăcile, roțile și rulmenții vor trebui să fie rezistente, deci ceva mai costisitoare. Ca o mică explicație pentru prețul mai mare al deck-ului, află că în realizarea sa sunt folosite mai multe straturi succesive de fibră lemnoasă, cu scopul final de a oferi o rezistență sporită.

Mulți dintre cei care ajung la acest nivel preferă să își cumpere separat fiecare piesă și să le monteze singuri, creându-și astfel propriul produs.

Așadar, vei avea nevoie de destul de multe informații în legătură cu stilul și în special cu nivelul de experiență al fratelui tău, în domeniul skateboard-urilor. Deci dacă vrei să mergi la sigur, tot cea mai bună idee de cadou rămâne clasicul tricou sau pereche de sneakers.

Comments are closed