Creare magazin online

Tipuri de ultrasunete si efectele pe termen lung ale acestora

Procedurile de intensitate scăzută sunt, in general, considerate a fi mai putin eficace decat terapia cu ultrasunete de intensitate ridicata cand vine vorba despre reducerea grasimii corporale. Cu toate acestea, tehnologia a fost deja utilizata pe scara larga in domeniul clinic in scopuri de conturare a corpului.

ultrasunete

Exista studii care au validat procedurile cu ultrasunete de intensitate redusa drept o metoda eficienta si sigura pentru reducerea grasimii corporale, in special cu tratament repetitiv. In acest sens, cresterea concomitenta a nivelului lipidelor plasmatice va necesita investigatii suplimentare pentru a determina impactul pe termen lung al acestei tehnologii asupra sanatatii.

Probleme care dispar prin ultrasunete

Reducerea grasimii corporale a devinit o problema importanta in societatea moderna din cauza consumului ridicat de calorii si a lipsei de exercitii fizice. Extra tesutul adipos care se depune in jurul abdomenului, sanilor, soldurilor si coapsei determina nemultumirea de sine asupra propriului corpul. Astfel, cererea ulterioara pentru tratamente eficiente, sigure si simple precum tratamentul cu ultrasunete in vederea reconturarii corpului a crescut din ce in ce mai mult.

In mod traditional, liposuctia a fost cea mai populara metoda pentru conturul corpului, dar acest tratament invaziv a fost asociat cu multe evenimente adverse si complicasii. Ca urmare, alternative mai putin invazive sau neinvazive, cum ar fi criolipoliza, terapiile cu laser, lipoliza injectabila sau cea cu ultrasunete, au obtinut mai multa atentie.

Din ce motiv? Simplu, datorita eficacitatii lor moderate, a complicatiilor mai putine si a usurintei de utilizare. Dintre toate tehnologiile mentionate mai sus, procedurile cu ultrasunete sunt cele mai noi si mai promitatoare.

Tipuri de ultrasunete:

Ecografia a fost folosita perntru prima data in urma mult timp in medicina in doua moduri: pentru diagnostic si in scop terapeutic. Una dintre aplicatiile terapeutice este lipoliza neinvaziva a tesutului adipos. La randul ei, si aceasta se imparte in doua categorii. Se poate face fie cu ultrasunete de tip concentrat, fie de tip neconcentrat.

Sedintele cu ultrasunete concentrate, de intensitate ridicata, este un exemplu de procedura care a fost deja prezentat drept un tratament eficient si sigur in conturul corpului. Atat procedurile cu intensitate relativ scazuta, cat si cele cu intensitate ridicata sunt orientate spre zona focala. Acest lucru inseamna ca se provoaca distrugerea membranelor celulare mecanice si necroza coagulativa a tesutului tinta respectiv.

Cu alte cuvinte, tratamentul curent care se foloseste de o frecventa redusa se utilizeaza, in cele mai multe cazuri, in fizioterapie. In majoritatea cazurilor, acest tratament nu este recomandat pentru remodelarea corporala. De ce? Pentru ca se crede ca nu prezinta un efect important ori de durata in comparatie cu celalalt tip de procedura cu ultrasunete.

Comments are closed