Creare magazin online

Tot ce trebuie sa stii despre ghilotina de hartie

Istoria ghilotinei de hartie

Ghilotine de hartie regasim in birouri sau sali de clasa si sunt folosite pentru a taia drept, cu o singura miscare, un set intreg de hartii. Guillaume Massiquot a fost cel care a brevetat ca inventie ghilotina de hartie intre anii 1844-1852, dar acestea erau utilizate inca din 1837, cand Thirault a construit un astfel de dispozitiv. Imbunatatiri importante au fost aduse acestei inventii in secolul al XIX – lea de germani, englezi sau americani. Ghilotina hartie a aparut in urma necesitatii de a taia cantitati mari de hartie.

Exista mai multe modele de astfel de obiecte ce se diferentiaza in functie de numarul de coli pe care le taie o data, de tipurile in care este taiata hartia sau de modul in care este actionata, manual sau electric.

Ghilotina de hartie are diverse intrebuintari fie la birou, fie acasa. Spre deosebire de ghilotina hartie, ce este folosita pentru un volum mare de foi, trimmer-ul hartie este utilizat pentru colile cu o grosime mai mica. Un trimmer hartie poate fi actionat manual sau electric.

De ce ai nevoie de o ghilotina de hartie?

O ghilotina hartie sau un trimmer sunt instrumente ideale pentru a taia fotografii, carti de vizita sau alt fel de obiecte din hartie sau carton. Nu trebuie sa lipseasca din niciun birou o ghilotina de hartie. Cei care au mare nevoie de un astfel de instrument sunt designerii grafici, fotografii, dar si angajatii centrelor de copiere sau de imprimare a fotografiilor. De asemenea acestea pot fi utilizate si acasa pentru diferite hobby-uri, pentru ca sunt usor de folosit, ofera precizie si siguranta . Ghilotinele sau trimmer-ele de hartie sunt utile si in institutii de invatamant, dar si atunci cand ai de decupat mai multe brosuri sau flyere. Tu cum ai folosi o ghilotina de hartie?

Comments are closed