Creare magazin online

Tot ce trebuie sa stii despre vata minerala gasesti aici!

Cateva informatii de baza despre vata minerala ca material pentru izolatii.

Vata minerala se obtine prin fibrilizarea topiturii de bazalt. Aceasta se utilizeaza in principal pentru realizarea produselor de genul saltelelor de pat, dar si pentru izolarea atat termica, cat si fonica a zidariilor si nu numai.

Cele mai importante proprietei si calitati pe care le are vata minerala

Vata minerala nu actioneaza sub nicio forma asupra metalelor cu care ia contact, absoarbe foarte bine zgomotul, permite ca vaporii de apa sa se miste, nu arde si nici nu intretine focul, are o stabilitate dimensionala foarte bune, nu putrezeste, nu permite dezvoltarea insectelor si nici a rozatoarelor.

vata minerala

Mai mult decat atat, acest material nu este deloc toxic, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la sanatatea familiei tale. Durata de utilizare pe care o are este foarte ridicata, iar montajul acesteia se face destul de usor de catre specialisti. Termenul de garantie este nelimitat.

Acum ca am analizat putin cum se produce si ce calitati are, iti prezint mai jos principalele variante in care se comercializeaza acest material izolator.

Rulouri eficiente pentru izolatii

Asa cum am spus mai sus, principalul proiect in care se utilizeaza acest material eficient este izolarea.

De ce? Acest material ofera suprafetelor in care este utilizata o foarte buna izolare termica si fonica. Se monteaza usor si are o durabilitate ridicata. Nu este deloc un material nociv pentru sanatatea oamenilor si nici nu degaja vapori toxici. In general, vata minerala se gaseste sub forma unor roluri si se intinde pe suprafata pe care o va izola.

Vata minerala se utilizeaza pentru izolarea peretilor despartitori realizati din rigips, mansardelor, pardoselilor realizate din lemn ca nu sunt supuse la incarcari ridicate, planseelor intermediare dintre grinzi, halelor realizate din metal, conductelor, instalatilor industriale.

Placi izolatoare din vata minerala

Sunt niste materiale rigite realizate din vata minerala liata cu ancolant pe baza de rasini fenolformaldehidice.

Aceasta varianta este utilizata pentru izolarea plafoanelor, peretilor, pardoselilor cu dale, camerelor fonice. Si aceasta asigura o izolare termica si fonica foarte bune, rezista foarte bine la atacul bacteriilor si umiditatii, si se monteaza destul de usor.

In plus, nu intretine focul si evident protejeaza elementele peste care este montata de actiunea focului.

Asadar, cam acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stii despre acest material.

Utilizarea sa pentru izolari este extrem de des intalnita datorita beneficiilor pe care le aduce proiectelor respective. Specialistii in constructii recomanda cu incredere vata minerala!

Comments are closed