Creare magazin online

Totul despre investigatia DEXA in articolul acesta

Investigatia de osteodensitometrie sau DEXA este o investigatie care are o repurtatie extrem de buna in randul medicilor.

Aceasta investigatie de osteodensitometrie a fost folosita de foarte multi ani si ofera rezultate foarte bune. In cazul daca un medic suspecteaza cu un anumit pacient se poate confrunta cu osteoporoza, aceasta este investigatia necesara de care pacientul are nevoie.

Este important ca medicul sa ii ofere pacientului din timp un plan de tratament pentru a nu lasa boala sa avanseze si sa provoace probleme mult mai mari pe viitor. Daca medicul ti-a indicat sa iti faci aceasta investigatie, nu mai astepta si fa-o chiar acum.
dexa
Mai multe detalii despre aceasta procedura gasesti accesand link-ul clinicii Romgermed din Bucuresti: https://clinicaromgermed.ro/osteodensitometrie/

In ce consta examinarea DEXA

Osteodensitometria reprezinta o investigatie imagistica foarte performanta, care foloseste radiatii X, de aici si numele de DEXA, pentru determinarea densitatii si a rezistentei osoase:

  • Investigatia este nedureroasa, neinvaziva si nu necesita injectii;
  • Pacientul poate manca normal in ziua examinarii;
  • Dupa administrarea unei substante de contrast (pentru urografie, tomografie computerizata, tranzit baritat, rezonanta magnetica etc.), este indicat sa treaca cel putin 3 saptamani de la procedura respectiva;
  • Examinarea nu se poate realiza femeilor insarcinate.

Procesul de desfasoarare al unei investigatii de acest fel?

In primul rand, foarte multe persoane intreaba inainte de orice consult cat dureaza procesul de investigatie DEXA. Ei bine, raspunsul este: undeva la 20-30 de minute, timp in care pacientul nu va suferi niciun fel de trauma.

In al doilea rand, pentru obtinerea unor rezultatele cat mai apropiate de adevar, pacientul este rugat sa se aseze in pozitie perfect orizontala pe masa aparatului DEXA in momentul in care se realizeaza investigatia.

Pe timpul examianarii se foloseste un brat mobil pentru scanare care nu va atinge in niciun moment al examinarii pacientul. Cum sigur stiati, pacientului nu ii este permisa purtarea de bijuterii metalice pe timpul operatiei de scanare si in functie de caz, medicul va recomanda anumitor pacienti sa poarte un halat pe durata consultatiei.

Comments are closed