Creare magazin online

tratamente naturiste cu vin

tratamente naturiste cu vin

tratamente naturiste cu vin

Vinul consumat cu masura este un prieten al omului,la necaz sau la bucurii. Un vechi proverb romanesc spune asa-„Un pahar cu vin este bucurie,doua pahare veselie iar trei nebunie”.
Oamenii cunosc din vechime,de peste doua mii de ani,efectele deosebite pe care le are vinul asupra sanatatii.
Inca din vremea lui Hipocrate,se folosea vinul pentru scaderea febrei,spalarea ranilor,pentru fortificarea unui bolnav ce nu mai avea pofta de mancare dupa ce trecuse printr-o boala grea. Tot de atunci,oamenii cunosteau deja ca vinul ajuta la digestie. Dupa o hrana copioasa cu carne si multa grasime,un pahar cu vin era de nelipsit. Vinul ajuta la evacuarea reziduurilor nefolositoare din intestin,ajuta la evacuarea urinei si favorizeaza transpiratia. Dar ce stiau oamenii din vechime a inceput sa fie dat uitarii in ultimul secol,cand atat de multe medicamente,de obicei preparate numai cu ajutorul chimiei,au inceput sa ne asalteze. Oare nu consumul ridicat de vinuri curate naturale,de catre populatia din zonele viticole de pe valea Rinului a facut posibil ca unele boli cum este guta,piatra la ficat si la rinichi sa fie mai putin intalnite ca in alte zone ? Nu gresesc multi medici care considera vinul doar ca ceva rau,toxic si daunator ? Desigur,nu va incit la alcoolism. Dar la unele imbolnaviri,un pahar cu vin natural,sortimentul potrivit atunci cand trebuie si mai ales cat trebuie,ne poate fi de mare ajutor.

Efectele vinului asupra starii de sanatate

Ce efecte (bune) are vinul pentru sanatatea noastra ? In primul rand este stimulent pentru trup si suflet. Prin aroma,miros, gust si culoare ne stimuleaza simturile, in primul rand actioneaza asupra sistemului nostru nervos central, conducand la stimularea sucurilor ce participa la digestie (salivatia si eliberarea de suc gastric). Mai mult,vinurile rosii,sarace in acid,bogate in tanin,ajuta la preluarea de vitamina B7,vitamina hotaratoare in formarea sangelui. S-a constatat ca vinul alb, usor acrisor,stimuleaza digestia. In cantitati mari, vinul alb,poate provoca diaree. In schimb,vinul rosu are un efect usor constipant. Pentru un rinichi sanatos,vinul alb are efect diuretic (mareste cantitatea de urina evacuata). Dar pentru bolnavii ce sufera de arterioscleroza sau nefrita nu este indicat sa bea alcool! Prin continutul sau in metionina, vinul alb evacueaza toxinele din ficat. Intr-adevar,pentru un ficat bolnav,alcoolul de orice fel nu este recomandabil.

Tratamente Naturiste cu Vin

Vinul are efect stimulativ asupra ritmului respiratiei. In cazurile de boala,de la o raceala banala pana la o gripa chiar serioasa,vinul poate spori capacitatea da aparare a organismului datorita proprietatilor sale antibiotice. Bineinteles vinul este doar un adjuvant,nu va inlocui medicamentele sau antibioticele in cazurile grave, dar in formele usoare,de gripa sau raceli,vinul conduce la scaderea febrei. Chiar cand cineva are febra,vinul incalzeste brusc pielea si schimbul de caldura cu exteriorul este mai bun, iar efectul de remarcat: scade febra

Comments are closed