Creare magazin online

Trusa de siguranță pentru bicicletă. Ce ar trebui să conțină?

Odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți cicliști amatori vor porni în străbaterea traseelor preferate. Faci parte și tu dintre aceștia și vremea de afară îți transmite dor de ducă? Află din acest articol cum ar trebui să tre pregătești pentru o călătorie fără griji.

Una dintre cele mai vechi metode de recreere, și mai la modă deopotrivă, începe să își facă simțită prezența odată cu venirea primăverii. Mulți dintre cicliștii amatori își reiau traseele obișnuite sau își iau inima în dinți și încearcă să parcurgă unele noi. Nimic greșit sau rău până aici. Dar câți dintre aceștia își iau măsurile necesare de precauție astfel încât să evite pe cât posibil evenimentele neplăcute? Sperăm că tot mai mulți.

Neuzer courier

Pana si cele mai bune biciclete nu te vor proteja 100% atat timp cat nu esti atent! Una dintre cele mai bune variante pentru sporirea siguranței pe bicicletă este dotarea cu o trusă de siguranță sau de urgență în care să ai la îndemână câteva instrumente necesare în cazul în care te confrunți cu o anumită problemă.

Iată, așadar, care ar putea fi elementele ce ar trebui să se regăsească în trusa de siguranță:

1. Casca

Purtarea căștii de protecție este una din regulile de bază atunci când vine vorba de siguranța pe bicicletă. Chiar dacă aceasta nu va sta efectiv într-o trusă, ci la tine pe cap, face parte totuși din elementele de siguranță obligatorii, de la care nu ar trebui să faci rabat niciodată.

2. Elemente reflectorizante

Dacă obișnuiești să circuli cu bicicleta și noaptea, atunci trusa ta ar trebui să fie dotată obligatoriu și cu elemente reflectorizante, pe care să le montezi în în fața și în spatele bicicletei, precum și în lateral, pe roți. Poate fi vorba de triunghiuri reflectorizante sau orice alt fel de dispozitiv care să poată semnaliza prezența ta pe un un drum întunecos, pe ceață sau pe orice fel de vreme neprietenoasă.

3. Unelte

În funcție de tipul de biciclete pe care îl ai, trusa ta ar trebui să fie dotată cu câteva scule de bază pe care să le poți folosi pentru a remedia o posibilă defecțiune, cum ar fi o pană sau o defecțiune a lanțului. În plus, ar trebui să ai obligatoriu o pompă pentru umflat cauciucurile, șurubelnițe și instrumente pentru reparat lanțul. Acestea pot fi de dimensiuni reduse astfel încât să le poți găsi un loc la tine pe bicicletă.

4. Apă

Nu pleca niciodată pe un traseu (mai ales dacă e în afara orașului, evident) fără să ai o sticlă cu apă la tine. Poți opta și pentru o băutură energizantă, specială pentru sportivi, dar întotdeauna apa este de preferat.

Așadar, acestea fiind spuse, pune-ți la punct trusa de urgență conform indicațiilor de mai sus și planifică-ți liniștit următoarea plimbare în natură.

Comments are closed