Creare magazin online

Turist in Romania

Esti pentru prima oara in Romania , tocmai ai coborat din avion pe Aeroportul Otopeni si nu stii in ce parte sa o iei ?

Ideea de a vizita Romania este excelenta ; cu siguranta daca vii din Italia , Spania , Germania sau Marea Britanie , cu aceasta vizita iti vei imbunatatii impresia despre Romania si despre locuitorii sai . Aceasta tara a fost binecuvantata cu toate formele de relief , cu litoral cu plaje insorite , munti impaduriti , dealuri domoale pline de livezi , Delta Dunarii , cel mai tanar pamant din Europa . Daca adaugam caldura si ospitalitatea romanilor , peisajele magnifice , mancarea buna si preturile modeste , toate acestea vor face cu siguranta  sa ai o vacanta de neuitat .

In primul rad trebuie sa stii ca in ceea ce priveste transportul pe calea ferata sau cu autocarul Romania nu sta prea bine .

Majoritatea trenurilor sunt vechi si neincalzite , circula rar ,cu viteze mici si au intarzieri destul de mari in special iarna.

Cel mai bine ar fi sa inchiriezi o masina . Daca nu ai rezervat de pe internet o masina , in aeroport poti gasi cateva birouri de rent a car .

Cel mai bine ar fi sa sudiezi oferta de rent a car din timp pe internet si sa alegi o firma la care pretul final este la vedere pe internet si unde esti sigur ca nu mai apar costuri suplimentare la preluarea masinii. In perioada de vara , aerul conditionat in masina este obligatoriu , iar pentru perioada de iarna nu ar strica o masina 4×4.

Daca nu te-ai hotarat in ce directie sa o iei , trebuie sa stii ca Bucurestiul este un oras care merita vizitat .

Plin de istorie si farmecul periodei interbelice , cu cladiri si bulevarde asemanatoare celor din Paris , alte cladiri marturii ale periodei comuniste ,cum ar fi Casa Poporului , a doua mare cladire administrativa din lume dupa Pentagon , dar si cu o viata de noapte de nerefuzat , orasul  este astazi un amestec de vechi si nou, traditional si modern, oriental si occidental .

Dupa cteva zile petrectute in Bucuresti , poti incepe calatoria  prin Romania .

Daca vacant ta este scurta , nu-ti face un traseu lung ; majoritatea soselelor trec prin localitati  , pe sosea nu stii  niciodata cand in fata ta apare o caruta nesemnalizata , un biciclist sau chiar o turma de oi , asa ca atentia ta trebuie sa fie marita si viteza adaptata la trafic .

Circuitul touristic de pe Valea Prahovei , cu renumitele castele : Peles , Cantacuzinilor si Bran , dar si orasele sasesti din Transilvanis : Brasov, Sibiu , Sighisoara sunt printre cele mai cautate de turisti . O zona calda si plina de farmec o reprezinta Nordul Moldovei , cu lacase de cult vechi , ctitorite cu sute de ani in urma de domnitorii moldovei , cu o arhitectura specifica si cu fresce unice colorate cu pigmenti ale caror compozitie nu a fost pana in present descoperita , bisericile si manastirile de aici , introdusein patrimonial UNESCO .

 

Comments are closed