Creare magazin online

Cul alegi o agentie de marketing online cu care sa lucrezi

Cum sa iti alegi in mod corect o agentie de marketing online potrivita pentru afacerea ta?

 

O agentie de marketing online potrivita afacerii tale este una care se identifica cu afacerea ta, cu produsele tale, cu brand-ul tau, se dedica scopurilor tale si aduce un plus de actiune si cunoastere. De asemenea, te ghideaza sa realizezi ceva deosebit conform asteptarilor tale. Dar atentie, nu orice agentie de publicitate este si potrivita pentru afacerea ta. Si, mai ales daca alegi in functie de pretul solicitat pentru serviciile lor si nu pe cele mai importante criterii despre care urmeaza sa vorbim, atunci sa nu te mire rezultatele proaste sau ca nimic nu este compatibil cu dorintele tale. In primul rand, o agentie de publicitate trebuie sa se implice in afacerea ta, sa rezonati astfel incat afacerea ta sa iasa in castig pe partea de imagine.

 

Ce alegi pentru promovare online: agentie de publicitate mica sau una de dimensiuni mari?

 

Pe piata exista o multime de specialisti incepand de la consultanti in comunicare, mici firme de creatie, agentii de publicitate mici, agentii de publicitate mari pana la agentii de publicitate foarte mari. Cu cat agentia de publicitate este mai mica, cu atat mai mult se va focusa pe nevoile tale si ale afacerii pe care o conduci. Relatia dintre specialistii unei agentii de publicitate mici cu clientul este una mult mai apropiata, iti va acorda toate resursele sale de timp si de know-how pe care le are in materie de publicitate si comunicare iar toate acestea sunt la costuri rezonabile de timp si bani. Totusi, cu toate ca iti este dedicata aproape in totalitate, acest lucru nu inseamna ca detine si specialistii de care ai nevoie.

Cu cat o agentie de publicitate este mai mare cu atat isi va permite sa aiba cei mai buni specialisti de pe piata. Va avea conexiuni foarte bune cu lumea media si cele mai atractive servicii. Dar exista un mare ,,dar” atunci cand vine vorba sa apelezi la serviciile lor. Daca compania ta este perceputa ca fiind un client important atunci o agentie de publicitate mare iti va pune la dispozitie cei mai buni oameni. Cu alte cuvinte, cu cat ai un buget mai mare cu atat implicarea este mai mare dar daca, pe de alta parte ai un buget destul de mic vei fi tratat ca atare.

 

Ce trebuie sa faci pentru ca experienta ta cu o agentie de marketing online  sa fie cea care iti trebuie?

 

Insa, indiferent de marimea agentiei de publicitate la care apelezi, ai si tu o mica parte in munca depusa. Trebuie sa monitorizezi cu atentie bugetele de publicitate, sa analizezi rapoartele si sa iti expui in mod clar obiectivele si dorintele. Mai departe, tot ce trebuie sa faci este sa lasi agentia de publicitate sa lucreze. Monitorizarea este foarte importanta intrucat nu intotdeauna poti avea de-a face cu o agentie de publicitate corecta.

content is king

Daca ai avut o experienta neplacuta cu o agentie de publicitate atunci invata din lectia respectiva si data viitoare aplica pentru a sti ce sa ceri si cum sa ceri pentru ca totul sa fie bine. Acestea fiind spuse, ramane la alegerea ta cu ce agentie de publicitate sa colaborezi intrucat este o decizie pe care nu o poate lua nimeni in locul tau.

Comments are closed