Creare magazin online

Un cabinet stomatologic bun – cum recunoști calitatea serviciilor stomatologice

Un cabinet stomatologic calitativ poate face diferența dintre un zâmbet larg și o sănătate orală precară. Să nu profiți de oportunitatea de a beneficia de cele mai bune servicii stomatologice în secolul XXI ar fi o greșeală enormă.

Un cabinet stomatologic in Bucuresti inseamna servicii stomatologice de calitate

Cum poți face diferența dintre nenumăratele cabinete ce există astăzi, care ar fi criteriile după care să alegi un cabinet stomatologic sau altul?

Deși românii nu stau excelent la capitolul sănătate orală, în țară (și în capitală, în special) există mai mult decât suficiente cabinete stomatologice. Cu un deceniu în urmă, în București existau 2.370 de cabinete stomatologice particulare. Numărul de medici stomatologi ce activau în propriile cabinete, spital, policlinici sau cabinetele școlare se ridica la 4.000, adică un dentist la 480 de pacienți. Cu 5 ani în urmă, numărul dentiștilor ce activau în cabinete stomatologice din București a crescut la 14282, cu o densitate de 6,7 medici dentişti la 100000 de locuitori. Cu alte cuvinte, să alegi un cabinet stomatologic în București poate fi extrem de dificil, nu pentru că nu ai opțiuni, ci pentru că opțiunile existente te bulversează.

Așadar, cum alegi un cabinet stomatologic care să-ți ofere calitatea dorită, la un preț adecvat și fără urmări triste? Merită să mergi pe recomandări sau pur și simplu noroc sau există o serie de criterii ce ar putea defini soluția optimă din marea de opțiuni?

Ce presupune un cabinet stomatologic bun?

  • Atitudinea față de client

De fapt, vizitatorii unui medic stomatolog nu sunt clienți, ci pacienți. Așadar, interacțiunile medic-pacient sunt reglementate atât de bunul simț și atitudinea standart din partea unui prestator de servicii, cât și de codul deontologic dictat de specialitatea medicală. Cu alte cuvinte, vizitatorul unui cabinet stomatologic va fi privit în primul rând ca o persoană ce suferă, are nevoie de ajutor vital și care depinde de hotărârile și acțiunile medicului.

Un stomatolog calificat privește mereu tabloul de ansamblu, analizează nu doar serviciile stomatologice ce ar putea aduce venit clinicii, dar toate intervențiile ce ar putea îmbunătăți starea generală a pacientului. De asemenea, oferă sfaturi despre igiena orală și lucrează la capitolul prevenție la fel de mult, ca la tratamentul curent.

Igiena orala conteaza pentru sanatatea orala

Igiena orala conteaza la fel de mult ca tratamentele stomatologice

  • Specializarea medicului dentist

Nu este atât de simplu să devii stomatolog. Cu toate acestea, adesea o simplă diplomă nu acoperă toate necesitățile activității zilnice într-un cabinet stomatologic. Doar un medic care se perfecționează în permanență, studiază ultimele metode și preparate din domeniu poate să țină piept concurenței acerbe și necesităților pacienților.

  • Standardele la care se lucrează

De ce nu merită să intri în primul cabinet stomatologic pe care îl vezi în stradă, chiar dacă ai o durere insuportabilă de dinți ori o altă urgență stomatologică? Pentru că nu ai idee despre cât de bine se respectă standartele de asepsie, despre calitatea instrumentelor stomatologice folosite sau chiar despre nivelul de instruire a medicului. Doar studiind aceste aspecte vitale te poți asigura că vei ieși din cabinetul stomatologic mai sănătos, decât ai intrat.

Instrumentele stomatologice si materialele dicteaza calitatea serviciilor stomatologice

Un cabinet stomatologic bun utilizeaza materiale calitative

  • Prețul serviciilor

Deși e mai ușor să spui că scump înseamnă obligatoriu calitativ, această afirmație sună fals și utopic pentru România. Alegând un cabinet stomatologic în București, de exemplu, e logic să analizezi ofertele de prețuri în paralel cu celelalte indicii de calitate. S-ar putea să găsești un raport preț-calitate care să te mulțumească deplin, dacă analizezi obiectiv situația și nu ai cerințe exagerate (ce trec din categoria necesar și vital în cea de confort și lux).

  • Locația cabinetului stomatologic

Deși nu contează chiar atât de mult precum alte criterii de calitate, locația unui cabinet stomatologic contează enorm, mai ales în lumina regimului grăbit pe care îl au majoritatea. Să economisești timp și nervi (mai ales în orele de trafic intens) poate fi la fel de prețios ca economia financiară.

Așadar, cum alegi un cabinet stomatologic bun? Doar analizând atent criteriile de calitate și oferind suficient timp și dedicare sănătății orale.

Comments are closed