Creare magazin online

Utilizarea fundatiei pe piloti forati

Datorita caracteristicilor tehnice unice, fundatia pe piloti forati a castigat o mare popularitate si o utilizare pe scara larga in constructia de cladiri de orice dimensiune, chiar si in cele mai dificile conditii. In realizarea fundatiilor, pilotii forati sunt utilizati pentru a transfera incarcatura structurii. 

Utilizarea lor este cea mai justificata atunci cand se construieste in spatii foarte inguste, ceea ce este nerezonabil atunci cand se construieste o casa sau o alta constructie in zone urbane dens dezvoltate. Fundatia pe piloti forati este solutia cea mai utila atunci cand se construiesc case pe soluri slabe, mlastinoase, in cazul in care stratul de sol incompresibil se afla foarte adanc, iar utilizarea altor tipuri de fundatie este pur si simplu imposibila. In astfel de cazuri, pilotii forati reprezinta singura varianta pentru fundatii. 

Fundatia pe piloti forati: principalele caracteristici si avantaje

Unul dintre cele mai importante avantaje ale pilotilor forati este capacitatea de a rezista unor incarcaturi destul de mari – incarcarea maxima putand ajunge pana
la 20-22 tone. Fundatia pe piloti forati poate fi ridicata pe orice tip de sol,
inclusiv pe cele complexe. Durata de viata a unei astfel de fundatii este mai mare de 100 de ani. Tehnologia de constructie a acestei fundatii, nu reprezinta niciun pericol pentru cladirile din apropiere. Instalarea pilotilor forati nu produce socuri si vibratii, ceea ce exclude producerea chiar si a celor mai mici deformari structurilor din apropiere. 

Utilizati pe soluri neuniforme

Utilizarea fundatiei pe piloti forati, exclude deteriorarea peisajului. Instalarea sa este posibila cat mai aproape de apa si de  soluri neuniforme. Tehnologia pilotilor forati in comparatie cu alte tipuri de fundatii, este mult mai convenabila, deoarece pretul acestui tip de fundatii, este mai mult decat adecvat, mai accesibil si complet justificat de caracteristicile sale superioare. Instalarea unei astfel de baze nu necesita utilizarea de  echipamente costisitoare. Utilizarea acestor piloti forati pe pante, nu necesita o  platforma plata (care este foarte lunga si costisitoare). Utilizarea lor pe pante abrupte iti permite sa rezolvi  problema fara prea mult efort si mult mai ieftin.

Fundatia pe piloti forati este instalata in cel mai scurt timp, si furnizeaza cele mai inalte rate de fiabilitate, rezistenta, durabilitate si, cel mai important, acest tip de fundatie poate economisi in mod semnificativ resursele de constructie. Calitatea fundatiei nu lasa nicio indoiala, daca toate lucrarile sunt realizate de profesionisti cu toate tehnologiile necesare pentru construirea acestui tip de fundatie.

Tehnologia de constructie a fundatiei pe piloti forati

Simplitatea tehnologiei este un alt avantaj semnificativ a pilotilor forati. Cea mai importanta etapa, care ar trebui sa fie efectuata numai de specialisti cu inalta calificare, este calculul numarului, marimii si localizarii acestora. Dupa aceea, se face marcarea pe amplasament si apoi, folosind o instalatie speciala, sunt forate puturi de grosime si adancime corespunzatoare. Pilotii din azbest si ciment sunt introdusi in puturi, in care se executa armarea si turnarea cu beton. Imediat dupa ce betonul a fost asezat, este posibila construirea unei case. Aceasta este una dintre cele mai populare metode, utilizate pe scara larga si de incredere astazi, si, poti fi sigur ca fundatia cu piloti forati, este garantata de o inalta durabilitate si fiabilitate pentru mult timp.

Comments are closed