Creare magazin online

Vedeti aici cum aflati daca e nevoie de incarcare cu freon pentru aer conditionat!

Daca nu doriti sa fiti luati pe nepregatite de temperaturile ridicate in timpul lunilor calde de vara, este important sa stiti cum sa verificati daca exista scurgeri in sistemul AC de acasa pentru a solicita o incarcare cu freon aer conditionat in timp util. Gasiti mai jos 5 metode prin care puteti sa gasiti o scurgere de agent frigorific din sistemul de aer conditionat.

1. Testul culorii

Exista multe avantaje pentru acest test de culoare in comparatie cu celelalte metode de testare pentru ca puteti identifica rapid orice scurgere in sistemul de climatizare al casei. Se introduce un agent colorant in AC si scurgerile pot fi detectate la distanta, atata timp cat se furnizeaza suficienta lumina din lampa de detectare. In plus, acest test care foloseste culori poate fi efectuat si atunci cand unitatea AC functioneaza, si cand este oprita. Acest intreg proces nu ar trebui sa va tina mai mult de cateva minute, dar implica investitii in echipamente specializate si o multime de cunostinte de profil.

2. Gasirea scurgerilor de freon cu dispozitive electronice

Singurul dezavantaj al acestei metode este ca scurgerile pot fi identificate numai in anumite zone, unde detectorul electronic de scurgere atinge componentele agentului frigorific. Aceste dispozitive electronice de detectare a scurgerilor pot fi, de asemenea, scumpe, si va trebui sa faceti un scurt training pentru a afla cum sa le utilizati in mod corect. Un alt lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va asigurati ca detectorul electronic este compatibil cu agentul frigorific pe care il utilizati. in caz contrar, detectorul nu va afisa nimic atunci cand se intampla sa se intample pierderi.

Un profesionist il poate executa intr-un mod eficient din punct de vedere al costurilor si va poate salva de la o reparatie costisitoare a AC, deci e mai bine sa apelati la un profesionist.

3. Detectarea azotului

Detectarea azotului poate costa mai mult decat alte metode, dar ofera rezultate precise daca exista scurgeri de agent de racire, pe care va puteti baza.

Apoi, tot ce este necesar sa faceti este sa ascultati sunetele pe care AC ul le scoate cand ati introdus azot in sistem, dupa ce tot freonul a fost scos. Apoi trebuie sa marcati acele zone. Veti afla, de asemenea, daca sunt prezente scurgeri si daca monitorizati azotul cu ajutorul manometrelor. Daca aceste manometre indica schimbari semnificative de presiune, veti sti ca exista o scurgere.

4. Baloane de sapun

Se amesteca foarte bine apa cu sapun si se introduce in sistem. Este esential sa nu adaugati elemente corozive la acest amestec de spuma. Daca faceti acest lucru, aceste elemente ar putea sa va distruga componentele din aparatul de aer conditionat si sa va produca pagube care necesita reparatii costisitoare. De asemenea, trebuie sa aveti grija sa nu aplicati prea multa solutie, pentru ca o data ce aceasta solutie intra in sistem, poate fi greu de spus exact de unde provin bulele de aer. 

Puteti marca aceste zone astfel incat un tehnician  sa stie exact unde sunt necesare reparatii.
Din nou, daca nu sunteti familiarizati sau nu aveti experienta in cazul reparatiilor AC, va sugeram sa contactati o companie de reparatii de aere conditionate pentru a verifica scurgerile si a incarca cu freon AC-ul.

5. Detectarea uleiului

Daca banuiti o scurgere in sistem, incepeti sa va uitati cu mare atentie in jurul diferitelor componente AC. Este recomandat sa purtati manusi de protectie atunci cand efectuati acest pas, astfel incat sa nu va murdariti mainile sau sa le taiati pe vreo parte ascutita.

Plimbati-va usor mainile in jurul diferitelor componente si uitati-va cu atentie la ele ca sa verificati manusile de semne vizibile de ulei. Daca nu aveti manusi de protectie, puteti utiliza si o carpa alba, pe care uleiul inchis la culoare si vascos va fi vizibil.

Doar atunci cand veti sti unde sunt scurgeri veti putea sa luati masurile necesare pentru a sigila sistemul. Doar asigurati-va ca dati o atentie deosebita verificarii si cautati asistenta pentru reparatii daca nu sunteti familiarizat cu metodele de detectare. Este posibil ca anumite etape sa fie efectuate chiar de un tehnician autorizat – pentru a evita stricarea aparatului de aer conditionat si reparatiile mai costisitoare.

Specialistii folosesc una sau mai multe metode de detectare a scurgerilor sau incearca o combinatie de metode pentru a se asigura ca toate scurgerile au fost identificate si astupate inainte de a reincarca aerul conditionat cu freon.

Comments are closed