Creare magazin online

Verifica printr-o metoda simpla performantele angajatilor

aspecte pe care clientul misterios le urmaresteIn ultima perioada, diferitele firme ce ofera servicii de mystery shopping au cunoscut o adevarata crestere in randul acelor companii ce cauta alternative eficiente pentru verificarea calitatii personalului si modul cum acestia implementeaza si respecta cerintele impuse.Tot acest proces si rezultatul acestuia se datoreaza unui client fals, denumit si clientul misterios, ce urmareste cu rigurozitate un scenariu prestabilit in functie de criteriile pe care trebuie sa le urmareasca, in mare parte fiind aceleasi de la un caz la altul.

Clientul misterios este de fapt persoana cu cea mai mare raspundere cand vine vorba de a observa si a nota activitatea din cadrul unei unitati evaluate cat si a personalului vizat. Cele mai frecvente aspecte pe care clientul misterios le urmareste in relatia dintre angajat-client sunt bazate pe modul cum acesta comunica si interactioneaza cu posibilul client cat si in ce masura ii sunt prezentate diferitele produse/servicii si rapiditatea cu care iti este rezolvata problema.

Timpul pe care il aloca clientul misterios unei locatii poate sa difere foarte mult in functie de domeniu de activitate, marimea si numarul angajatilor. De exemplu, pentru un magazin de dimeniuni ceva mai mici, o asfel de vizita poate dura doar cateva ore, intr-un interval de doua zile. In schimb, pentru o unitate turistica, un hotel de exemplu, durata poate fi mult mai lunga. In acest caz, clientul misterios trebuie sa verifice toate serviciile hotelului, de la receptive, camere, restaurant, etc.

Avantajele unei astfel de serviciu de mystery shopping

Pe langa faptul ca vei afla cu exactitate modul in care angajatii tai respecta acele reguli si cerinte impuse, poti beneficia si de mai multe informatii de pe urma carora, poti trage anumite concluzi exacte si poti implementa sau modifica diferitele strategii.

Mai mult de atat, poti afla informatii cu privire la modul cum diferiti clienti sau potentiali percep serviciile si produsele tale. Un plus ar mai fi si locul pe piata unde te situezi in comparatie cu competitorii tai directi, un lucru ce poate fi util atunci cand firma doreste sa intre pe piata cu un anumit produs sau serviciu complementar.

Comments are closed