Când vine vorba de făcut bani pe internet, mulți oameni devin foarte încântați de idee și sunt interesați să afle mai multe despre acest subiect și despre modalitățile prin care pot câștiga bani online. În funcție de ce îi atrage pe fiecare, aleg căi diferite. Unii dintre ei ajung, într-un final, să-și deschidă propriul lor magazin online, deoarece li se pare o idee foarte bună și potrivită pentru a câștiga niște bani pe internet.
Nu întotdeauna, însă, drumul spre succes cu un magazin online este unul ușor. De cele mai multe ori, majoritatea celor care își fac unul ajung, într-un final, să eșueze, deoarece nu au știut cum anume să-și pună afacerea pe picioare într-un mod eficient, care să le aducă profituri. După o astfel de experiență, aceste persoane renunță la ideea de a face bani online. Totuși, dacă li s-ar da șansa să o ia de la capăt și să nu mai facă aceleași greșeli ca prima dată, cu siguranță ar observa că magazinul online este una dintre cele mai bune căi de a face bani prin intermediul internetului.
Greșeala numărul 1: lipsa unei documentări amănunțite
Există un motiv pentru care am pus această greșeală pe primul loc: este cea mai întâlnită. Când am spus lipsa unei documentări amănunțite, nu m-am referit la un singur aspect, ci la toate, de la construirea magazinului online, până la promovarea lui. Este extrem de important să aveți un plan după care să acționați și să cunoașteți inclusiv piața în care veți activa cu magazinul vostru.
De aceea, acordați o mare atenție cercetării de piață și nu omiteți nici un detaliu, oricât de mic este el. Pe lângă aceasta, nu neglijați nici celelalte puncte al planului conceput, altfel veți da greși într-un timp foarte scurt și veți fi nevoiți să vă declarați învinși, renunțând, astfel, la visul vostru de a face bani online.
Greșeala numărul 2: serviciul clienți și modalitățile de contact
Un alt aspect neluat foarte serios în seamă de mulți proprietari de magazine online este și departamentul serviciului clienți, alături de modalitățile de contact. Fiecare client este important pentru voi, pentru că el/ea v-a dat vouă o anumită sumă de bani la schimb pentru produsul sau serviciul pe care i l-ați furnizat. Mai mult, este foarte probabil ca această persoană să vă mai viziteze magazinul și pe viitor, ceea ce înseamnă că va mai cheltui, din nou, bani în magazinul vostru online.
Ca atare, trebuie să păstrați mereu legătura cu acel client și să vă asigurați că imaginea pe care o are el în minte despre magazinul vostru este una pozitivă. Cu cât sunteți mai atent cu acesta și îl ajutați atunci când are nevoie, cu atât mai loial vă va fi. Prin urmare, oferiți-le clienților diverse metode prin care pot lua legătura cu voi în caz de nevoie.
Greșeala numărul 3: competiția cu celelalte magazine online
Puteam să încadrez cu ușurință această greșeală la primul punct, dar, dat fiind faptul că este comisă atât de des, merită să fie menționată separat. În ce constă ea? Când intri pe o piață, trebuie să te asiguri că aceasta nu este nici foarte competitivă, dar nici slabă din acest punct de vedere. Ambele extreme pot fi dăunătoare pentru succesul magazinului vostru.
Dacă piața este foarte competitivă, iar voi decideți să intrați în ea datorită energiei și entuziasmului vostru inițial, s-ar putea să aveți probleme, deoarece nu-i veți putea depăși pe concurenții voștri mai mari și mai puternici. Pe de altă parte, dacă piața este slabă, înseamnă că produsele pe care le vindeți nu au mare căutare. Prin urmare, nu veți avea nici mulți clienți.
Ideea de bază este aceea de a găsi piața potrivită și de a face o documentare amănunțită înainte de a vă face propriul magazin online, pentru a evita comiterea greșelilor de mai sus. Nu uitați ca, în strategia voastră de marketing, să introduceți și siteurile de rating magazine online, aceste portaluri putând fi o sursă foarte bună de trafic pentru magazinul vostru!