Marketingul articolelor include mai multe procese, toate fiind la fel de importante pentru succesul unei campanii. Fiecare dintre ele primesc o foarte mare atenție din partea marketerilor de renume și sunt respectate până la cel mai mic detaliu. Lista acestora cuprinde următoarele:
– crearea articolului;
– postarea/publicarea lui într-un director articole;
– determinarea numărului de articole care trebuie scrise și publicate pentru a avea succes;
– promovarea articolelor publicate
Crearea sau conceperea unui articol este, poate, cea mai importantă parte a acestui proces. Este esențial ca articolele care au fost scrise și pe care doriți să le publicați, mai departe, într-un director de articole, să fie de o calitate cât mai ridicată. Nu are rost să vă pierdeți timpul cu un conținut îndoielnic, deoarece, în marea majoritate a cazului, directoarele de articole nu vor lua în considerare articolele slabe și nu le vor publica.
Totuși, în cazul în care, dintr-un motiv sau altul, se decide publicarea acelor articole de calitate scăzută, motoarele de căutare vor avea grijă, prin algoritmii pe baza cărora indexează rezultatele în căutări, să țină conținutul nefolositor departe de ochii celor care caută informații utile, ceea ce înseamnă că articolele voastre se vor pierde printre alte zeci, sute sau chiar mii de alte articole de pe internet și nu vor ajunge să fie citite.
Urmând sfaturile pe care am să vi le ofer în continuare, vă veți asigura că toate articolele pe care le veți publica într-un director de articole vor avea o calitate foarte bună și vor fi imediat aprobate, putând fi citite de un număr mare de vizitatori.
1. Titlul
Fiind unul dintre elementele articolului care îi vor sări în ochi unui vizitator, este important ca titlul să reflecte, în mod corect, subiectul sau conținutul articolului. Prin intermediul lui, voi faceți o promisiune cititorilor că ei vor găsi, în articolul publicat, exact informația de care au nevoie. Dacă titlul nu este relevant, vizitatorii vor fi foarte dezamăgiți și nemulțumiți de faptul că au irosit timp citindu-vă articolul.
De exemplu, dacă publicați un articol al cărui titlu este „5 metode excelente de slăbit”, atunci exact despre asta trebuie să scrieți în respectivul articol. Vizitatorii așteaptă să găsească cel puțin 5 metode de slăbit, așa că ați face bine să nu deviați de la subiect!
2. Nu exagerați cu referințele
Informațiile pe care le oferiți într-un articol trebuie să fie creație proprie, să provină din cunoștințele voastre pe care le aveți despre un anume subiect. Numai așa veți putea ajunge să vă construiți credibilitatea și reputația de autori experți în domeniul în care activați. Împărtășiți cu cititorii propriile experiențe, opinii și analize despre un anumit subiect.
Dacă este nevoie să includeți referințe sau să citați anumite surse externe de informații, menționați exact numele persoanei care a scris paragraful respectiv și/sau siteul sau blogul pe care au fost publicate inițial. Nu exagerați cu numărul de citate sau referințe, limitați-vă la cel mult 5 secțiuni în fiecare articol. În acest fel, articolele își vor păstra prospețimea și amprenta voastră personală, chiar dacă includ și câteva citate.
3. Formatarea articolelor
Acordați atenție și formatării articolelor. Un articol formatat și aranjat corect în pagină este mult mai ușor de citit în comparație cu unul scris neglijent. O formatare corectă include:
– despărțirea fragmentelor lungi de text în paragrafe;
– folosirea codului HTML de bază pentru crearea de liste sau alte efecte vizuale plăcute ochiului;
– menținerea spațiului optim între cuvinte, propoziții, fraze și paragrafe