Advertorialele sunt contrare publicitatii tipice care prezinta 90% vizual si abia unul dintre cuvintele scrise. In schimb, advertorialele incearca sa semene cu paginile publicatiei in care apar si sunt destinate a fi o lectura interesanta, divulgand o multitudine de informatii despre produs sau serviciu. Regula nr. 1 este de a distra cititorul. Publicitatile sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de advertoriale [1]in forma lunga sau publicitate nativa in lumea digitala. Pentru a obtine succes publicitar, incepeti cu ceea ce se stie.
Renuntati la vanzari
Cand totul este spus si facut, acesta este probabil cel mai important sfat pe care il puteti obtine atunci cand scrieti un anunt publicitar. Advertorialul dvs. este calul vostru troian. Este posibil sa aveti o armata de puncte de vanzare, dar publicul dvs. nu le va citi daca le vede venind. Cititorii nu vor sa citeasca o reclama, ci vor sa citeasca ceva interesant.
Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa creati un advertorial care sa aiba o conexiune directa si logica cu produsul sau serviciul dvs. Daca vindeti un produs de curatare, un articol despre germenii periculosi nevazuti care se ascund in casa dvs. poate functiona bine. Daca vindeti un instrument, scrieti aproximativ 10 proiecte simple Do-It-Yourself, pe care oricine le poate gestiona.
Titlurile fac totul
Intrucat obiectivul anuntului dvs. este sa semene mai mult cu un articol sau o caracteristica, lasati jocurile de cuvinte vizuale si sedintele foto scumpe. Copia trebuie sa se bazeze pe propriul sau merit. Titlul dvs. trebuie sa fie convingator, interesant si discordant. Oferiti cititorilor ceva neasteptat care ii solicita sa citeasca articolul propriu-zis.
Un titlu publicitar din 1926 inca captiveaza comunitatea publicitara. John Caples a scris: „Au ras de mine cand m-am asezat la pian. Dar cand am inceput sa cant!” Succesul sau se bazeaza pe emotiile agitate intr-o clipa de citire.
Implica cititorul
Scriitorii dau gres de multe ori, preocupati excesiv de impletirea listei de puncte de vanzare cerute si de cercetare uscata atunci cand cititorii doresc o reactie emotionala. Privind din nou la lucrarea lui John Caples, limbajul din primele randuri ale copiei continua sa intrige: „Arthur tocmai jucase The Rosary. Camera a sunat cu aplauze. Am decis ca acesta va fi un moment dramatic pentru mine ca debut.”
Vanzarea vine spre ultima jumatate a reclamei si este scrisa cu o tonalitate magistrala. Uita-te la reclamele publicitare de-a lungul deceniilor. Opera lui Caples provine dintr-un timp trecut, dar continua sa rezoneze datorita capacitatii sale de a obtine acel raspuns emotional de la cititor.
Scopul dvs. este sa luati o perspectiva rece si sa le oferiti un motiv sa sune, sa vizitati un site web sau sa trimiteti un e-mail clientului. „Distrati, informati si vindeti” este mantra.
Cerceteaza contextul
Fiecare mare vedeta publicitara de-a lungul veacurilor, precum David Ogilvy, William Bernbach [2]si Alex Bogusky, cunoaste importanta cercetarii mass-media. Daca proiectati un panou publicitar, este vorba despre locatie si imprejurimi. Lucrati la un anunt tiparit? Trebuie sa cititi revista din coperta in coperta. Acelasi lucru este valabil si pentru advertoriale. Advertorialul dvs. ar trebui sa fie directionat catre cititorii revistei sau ziarului destinat.
Un advertorial care apare in revista Maxim, de exemplu, va avea un ton complet diferit de unul din paginile Ziarului Financiar, desi produsul sau serviciul poate fi exact acelasi. Daca cunoasteti bine cititorii revistei, veti fi mai bine echipat sa scrieti un titlu care sa atraga atentia si sa copiati pentru a-i mentine interesati.
Utilizati fotografii si ilustratii in mod distinct
Unele reclame utilizeaza in mod excesiv fotografii sau diagrame, lasand putin spatiu pentru copie. Aceasta este o oportunitate irosita de a impleti mai mult din povestea despre produsul dvs. Folositi continut vizual in mod judicios si inteligent. Folositi imaginile numai daca va ajuta sa vindeti ideea si sa mutati povestea inainte.
Uitati-va la un articol de ziar sau la o revista ca cadru de referinta. Cu prea multe imagini, cuvintele nu au puterea de a construi o poveste si de a finaliza vanzarea.
[1] https://www.thebalancecareers.com/ad-industry-buzz-4161813
[2] https://www.thebalancesmb.com/advertising-industry-profile-bill-bernbach-38613