Teaserul este acel conținut care lasă publicul cu „gustul de a dori mai mult”! Acestea sunt conținuturi care generează așteptări și dorință de consum. În plus, vă fac produsul să vorbească. În era transformării digitale, toate aceste elemente sunt indispensabile.
Dezvăluirea este o lucrare importantă care vizează publicitate și care are unele instrumente specifice pentru a genera atenție și implicare. Printre aceste posibilități se numără teaserul, un tip de media folosit în mod tradițional în promovarea videoclipurilor, a filmelor și a muzicii.
Acest instrument de publicitate, de-a lungul anilor, a câștigat modalități mai largi de utilizare și a fost mai bine dezvoltat în modelul său clasic. Datorită digitalizării media și inovației ca parametru în comunicarea actuală, teaser-ul a devenit mai interesant, complet și izbitor .
De aceea, această postare va fi dedicată în întregime acestui subiect. În el veți găsi conținut detaliat în funcție de subiecte:
- Ce este un teaser?
- Cât de important este teaser-ul pentru strategiile de conținut?
- Când poate fi folosit teaser-ul?
- Cum să faci și să promovezi un teaser?
Ce este un teaser?
Teaser-ul este un tip de videoclip dezvoltat pentru a anticipa un produs, film, videoclip muzical, serviciu sau orice lansare de conținut audiovizual. Propunerea, însă, este tocmai aceea de a genera o așteptare mai mare în public , pentru a atrage apoi atenția și a trezi dorința de consum.
În engleză, „tease” înseamnă a provoca, adică ideea teaserului este într-adevăr să fie conținut provocator. De aceea sunt întotdeauna videoclipuri bine produse, care folosesc elemente atrăgătoare care au o legătură directă cu publicul. Există câteva elemente cheie care trezesc interes, așteptări și chiar anxietate cu privire la ceea ce se anunță.
Cu siguranță ai văzut un teaser la un moment dat, chiar dacă nici nu știai că conținutul este despre această strategie de a provoca și de a genera așteptări.
Daca te-ai simtit curios si ai vrut sa cunosti produsul legat de acel anunt, acest continut a fost un teaser si, firesc, a functionat foarte bine!
Munca de atractie
Teaser-ul este o strategie de atracție care are două baze principale, prima având de-a face tocmai cu acest interes trezit în publicul țintă . Conținutul trebuie să fie bine produs, să ofere mici previzualizări ale produsului, serviciului sau conținutului și să fie perspicace. Este necesar să stârnești curiozitatea privitorului până la punctul de a-l face să-și dorească mai mult.
În paralel cu aceasta, cealaltă bază a lucrării are o părtinire pur publicitară, pentru a face publicitate cu adevărat a ceva. Totuși, cu această propunere de atracție se creează un mediu în care consumatorul este dus la maximul așteptărilor, pentru a-și crea apoi o idee despre acel produs în prealabil.
Deși rezultatul nu este tot ceea ce se aștepta, teaser-ul alimentează această curiozitate prin ideea de provocare. Este o strategie de consum interesantă care garantează angajamentul care va conduce publicul spre consum . Totuși, dacă produsul final nu este bun, va exista întotdeauna senzația că a fost dezamăgitor.
Teaser offline
În era digitală , este obișnuit să legați conceptul de teaser de conținut online, cum ar fi videoclipuri. De fapt, acesta este cel mai folosit model și, firește, atrage foarte mult atenția publicului. Cu toate acestea, există teasere offline și tipărite, cum ar fi panouri publicitare și chiar publicații în ziare și reviste .
Teaserul nu este un instrument inflexibil care se limitează la video. Dacă piesa folosită pentru a anticipa este capabilă să genereze angajament și curiozitate și este provocatoare, va fi în cadrul conceptului.
Cât de important este teaser-ul pentru strategiile de conținut?
Dacă este folosit bine, teaser-ul poate deveni un instrument foarte important pentru orice brand care știe să-l aplice în strategia sa. Oricât de obișnuit este să vedem această posibilitate legată de produsele audiovizuale, este posibil să o folosești în servicii sau în orice alt tip de bun de consum.
Ca mijloc de atracție care face contact direct cu utilizatorul, acest model de publicitate devine un canal creativ, inovator și foarte valoros pentru relația cu publicul. Importanta sa poate fi perceputa gratie rezultatelor directe generate.
Descoperiți-le pe cele principale mai jos.
Stimulează implicarea publicului
Cuvântul magic al marketingului digital : angajament! Oricât de mult pare uneori că este folosit prea mult, crede-mă, nu este! Implicarea publicului și crearea unei relații de așteptare a consumului și proximitate este într-adevăr ceva de mare valoare în scenariul actual. Teaser-ul are posibilități mari de a cuceri consumatorul, datorită modelului său.
În era consumatorului 4.0 , conținutul are o valoare imensă, la fel ca și produsul final. Publicului îi place să facă parte din lucrare și caută mereu ceva nou de oferit. Teaserul se potrivește foarte bine în această căutare, în principal pentru că are în baze efortul de a genera această curiozitate și de a ghida consumul.
Generează așteptări anticipate
O altă caracteristică a consumatorului de astăzi este cererea determinată de un sentiment de urgență . Ușurința pe care a adus-o digitalul ajută la stimularea acestui comportament, ceva ce trebuie înțeles de branduri.
A lucra în acest scenariu înseamnă pur și simplu să folosești această urgență în avantajul tău, iar teaser-ul ar putea fi foarte bine un instrument care generează celebrul hype.
Așteptarea anticipată este importantă chiar și pentru a face ca acest produs final să devină un subiect, care generează angajament și expunere pentru brand. Teaserul, atunci când este bine produs, trezește această dorință urgentă de consum, generează așteptări și chiar face din produs un subiect pe rețelele de socializare , extinzând acoperirea publicității.
Atrage vizitatori pe site-ul sau canalul mărcii
Acum ajungem la subiectul atracției. Teaser-ul poate fi într-adevăr considerat o bună strategie de intrare , în funcție de modul în care este pus la dispoziția publicului.
Când este mediatizat pe site-ul instituțional, pe rețelele de socializare sau chiar pe un hotsite , aduce publicul într-un mediu de control și diseminare a mărcii respective.
Această muncă de atracție facilitează foarte mult următorii pași, adică munca axată pe implicare. Atractia genereaza un flux mai mare catre platformele brandului , care poate accelera acest angajament cu publicul, poate genera lead -uri in cazul asocierii teaser-ului cu o aplicatie si, urmand aceasta cale, poate duce ulterior la conversii.
Când poate fi folosit teaser-ul?
Teaserul depășește cu mult audiovizualul și poate fi un instrument important pentru lansarea unui produs sau comunicarea unui eveniment.
În continuare, vedeți care sunt principalele momente în care face o strategie grozavă.
Lansarea de servicii sau produse
Teaser-ul poate fi dedicat generării de anticipare sau oferirii de indicii despre un nou produs sau serviciu care urmează să fie lansat. Un exemplu foarte des întâlnit este electronica, pentru care mărcile realizează întotdeauna videoclipuri care arată unele dintre funcțiile lor și, mai ales, designul lor.
Promovarea unui canal pe internet
Un nou canal care este pe cale să fie lansat pe internet poate motiva și un teaser. De obicei, această piesă va aduce câteva preluări ale a ceea ce a fost deja înregistrat sau o prezentare a cuiva care vorbește într-un mod rezumat la ceea ce publicul se poate aștepta de la conținut.
Anticiparea campaniilor de publicitate
Teaserii anticipează chiar și o campanie publicitară ! Când sunt mari, acest instrument generează o așteptare pentru următoarele acțiuni. În general, în acest context, campania va fi și mai lungă astfel încât, în final, produsul este deja lansat sub multă așteptare.
Publicarea de lucrări audiovizuale
În cel mai recurent model, teaserele sunt foarte frecvente pentru a anticipa filme, documentare, muzică și clipuri video. În aceste cazuri, videoclipurile sunt formatul principal al teaserului, întotdeauna cu imagini de înaltă definiție și o producție care atrage cu adevărat atenția.
Cum să faci un teaser și să-l publici?
Ce zici de câteva sfaturi despre cum să produci un teaser și să-l faci foarte popular în rândul publicului? Există câteva concepte de bază care, atunci când sunt aplicate, ajută la obținerea unui rezultat bun.
Productia
Un teaser trebuie să se bazeze pe capacitatea de a genera curiozitate și așteptări în publicul țintă. Indiferent că este digital sau tipărit, online sau offline, există câțiva parametri care garantează succesul la realizarea unui teaser.
Sunt ei:
- folosiți creativitatea pentru a atrage atenția;
- ofera informatii despre lansarea produsului final;
- designul și producția audiovizuală, în funcție de format, trebuie să fie impecabile;
- inovația este întotdeauna ceva care adaugă valoare conținutului;
- anticipează detaliile, dar fără a exagera;
- durata trebuie sa fie scurta, sa actioneze ca momeala;
- dacă este posibil, faceți mai multe versiuni și publicați-le în perioade diferite.
Dezvăluirea
Cu un conținut bun produs, partea de diseminare este cea care garantează că publicul țintă va avea acces larg, iar apoi va avea loc această muncă de provocare.
O bună dezvăluire trebuie să urmeze următoarele baze:
- face publicitate pe toate rețelele sociale ale mărcii;
- pune pe platforme precum YouTube ;
- atunci când dezvăluiți, lăsați spațiu pentru comentarii și interacționați;
- face publicitate într-o strategie de marketing prin e -mail , mai ales dacă este un produs.
În epoca urgenței și a consumului de conținut ridicat, teaser-ul are elementele care au ca rezultat rețeta ideală pentru a atrage atenția și a provoca curiozitatea consumatorului. Versatil, acest tip de instrument poate fi folosit de mai multe ori, după cum ați văzut.
Profitând de subiect, află mai multe despre videoclipurile corporative și despre cum să le folosești în favoarea afacerii tale!