1. Site-uri web mobile-First

Odată cu scăderea utilizării desktop-urilor și prevalența smartphone-urilor pentru cea mai mare parte a navigării noastre pe internet, sunt create mai multe site-uri web cu un design mai întâi mobil. Acest lucru înseamnă pur și simplu că, atunci când site-ul este proiectat, este mapat mai întâi pe cel mai mic ecran pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor de telefonie mobilă, incluzând în același timp funcții concepute pentru a îmbunătăți utilizarea dispozitivului mobil. Aceasta poate consta în navigare ușor de utilizat cu ecranul tactil, meniuri de navigare simplificate, conținut mai puțin voluminos de text și funcții precum meniurile pliabile. Site-ul web va funcționa în continuare corect pe desktop-uri și ecrane mari, dar experiența utilizatorului este adaptată utilizatorilor de dispozitive mobile.

De ce să alegeți un design web care să aibă în primul rând mobil?

  • Pagina ta se va încărca mai repede, îmbunătățind atât experiența vizitatorilor, cât și rezultatele de clasare în motoarele de căutare.
  • Mai puțin costisitor decât construirea unei aplicații și a unui site web.
  • Integrați funcții mobile precum detectarea vocii și utilizarea camerei în site-ul dvs. web.
  • Vânzări și conversii crescute! Îmbunătățirea experienței utilizatorului pe mobil îi ajută pe utilizatori să navigheze mai ușor pe site și crește numărul de conversii.

Dacă mai mult de 75 la sută din traficul dvs. provine de la smartphone-uri și dispozitive mobile sau dacă analizele dvs. arată o creștere constantă a traficului mobil către site-ul dvs. web, designul pe mobil mai întâi poate fi potrivit pentru site-ul companiei dvs.

2. Gamificare

Gamification este o tendință emergentă de marketing digital care încorporează funcții de joc într-un site web. Aceasta este puțin o simplificare excesivă, dar toate lucrurile care fac jocurile captivante, captivante și distractive sunt acum folosite ca strategii de marketing pentru companii pentru a crește loialitatea clienților, cunoașterea mărcii și vânzările.

Să ne gândim la gamification în era pre-digitală, cum ar fi jocul McDonald’s Monopoly – cumpărați anumite produse, colectați piese de joc și câștigați premii. Simplu și FOARTE eficient. Întrucât 80% dintre utilizatorii de smartphone-uri își folosesc telefonul pentru a juca jocuri pe mobil, este ușor de observat cum jocurile pot fi o atracție și în comerțul electronic.

Luați în considerare câteva dintre aceste exemple:

  • Rotiți roata, obțineți o reducere cuprinsă între 10% și 50% reducere.
  • Conectați-vă pe site 10 zile la rând și obțineți un premiu.
  • Vânătoarea pe site încurajează oamenii să scaneze fiecare pagină și să se uite la articole noi – să găsească totul și să obțină o recompensă (o reducere, descărcare gratuită etc.).
  • Folosiți jocuri în reclame pentru a crește gradul de cunoaștere a mărcii.

Beneficiile Gamification includ:

  • Implicare sporită a utilizatorilor
  • Atrageți utilizatorii să se implice în produsele sau serviciile dvs
  • Oferă îndemnuri clare la acțiune cu privire la modul de conversie
  • Poate fi folosit în scopuri educaționale
  • Poate fi folosit în scopuri de antrenament
  • O modalitate excelentă de a aduce utilizatorii înapoi pe un site web

3. Experiențe viscerale cu AR și VR

Videoclipul permite mărcilor să se conecteze cu consumatorii la nivel emoțional. Aceasta ne duce la următorul V – visceral. Cuvântul visceral se referă la sentimente profunde, interioare, iar progresele tehnologice vă pot permite să accesați aceste sentimente prin crearea de experiențe de realitate virtuală și augmentată.

Poate vă amintiți când fondatorul Facebook, Mark Zuckerburg, a introdus în lume noua platformă de realitate virtuală a Facebook, Spaces , vizitând virtual un Puerto Rico devastat de uragan . În timp ce această introducere a fost prost sfătuită în sensul PR, este un exemplu în care se îndreaptă marketingul digital în ceea ce privește oferirea de experiențe profunde și semnificative. Cu acces la tehnologia VR și AR, mărcile oferă tururi ale facilităților, conducând utilizatorii prin crearea de produse și creând modele 3D interactive, astfel încât utilizatorii să poată examina în detaliu produsele. Pe măsură ce tehnologia AR/VR devine mai accesibilă, chiar și întreprinderile mai mici pot intra în acțiune.

AR este deja folosit de companii importante precum IKEA. Folosind aplicația și AR, clienții pot vedea cum ar arăta o piesă de mobilier în spațiul lor înainte de a cumpăra (sau chiar de a pune piciorul într-un magazin)!

Beneficii

  • Oferă o experiență de cumpărături mai captivantă, care vă permite să vedeți cum ar arăta un produs în casă, birou, curte etc.
  • Ajută clientul să ia decizii de cumpărare.
  • Oferă o experiență mai personalizată.
  • Crește gradul de conștientizare a mărcii și implicarea utilizatorilor.

4. AI/ RankBrain

RankBrain face parte din algoritmul de bază al Google care procesează interogările de căutare pentru a determina cel mai relevant rezultat folosind învățarea automată avansată. A trecut de mult vremea umplerii cuvintelor cheie, acum AI depășește doar scanarea conținutului dvs. pentru cuvinte și caută în prezent conținut intenționat de înaltă calitate, conceput pentru a răspunde la întrebări sau pentru a oferi valoare persoanei care caută. Google se ocupă de a ajuta oamenii să găsească informații și doresc să ofere clienților cele mai bune informații posibile. RankBrain face acest lucru posibil.

Există trilioane de căutări pe Google în fiecare an. De fapt, 15% dintre căutările pe care le vedem în fiecare zi sunt noi, ceea ce înseamnă că avem întotdeauna mai multă muncă de făcut pentru a prezenta oamenilor cele mai bune răspunsuri la întrebările lor dintr-o varietate largă de surse legitime. Deși rezultatele căutării noastre nu vor fi niciodată perfecte, ne angajăm ca întotdeauna să vă păstrăm încrederea și să ne asigurăm că produsele noastre continuă să fie utile pentru toată lumea.

Google

Pe lângă conținutul de înaltă calitate, RankBrain analizează cuvintele cheie mai scurte, cât timp petrec utilizatorul mediu pe site și ce fel de rate de conversie au utilizatorii. Aruncați o privire asupra conținutului dvs., luați în considerare ce fel de cuvinte cheie vă concentrați și ce tip de întrebare sau problemă rezolvă conținutul dvs. Aceste informații, combinate cu înțelegerea analizelor dvs., vă pot ajuta să utilizați inteligența artificială Google și să vă creșteți rezultatele motorului de căutare.

5. Conținut personalizat

Conținutul este peste tot – videoclipuri, bloguri, e-mailuri, rețele sociale etc. Pentru ca conținutul tău să iasă în evidență de „zgomot”, ai nevoie de o strategie de inbound marketing personalizată pentru utilizatorii tăi. De la îndemnuri la acțiune până la copia unei pagini de destinație, conținutul pe care îl utilizați trebuie să fie hiperdirecționat către clientul exact pe care încercați să-l ajungeți, altfel va trece neobservat. Crearea și utilizarea personajelor cumpărătorilor vă poate ajuta să creați conținut care atrage direct fiecare segment de clienți – sporind implicarea și loialitatea și creșterea vânzărilor și conversiilor pentru afacerea dvs.

Deci, cum să creezi conținut personalizat?

În primul rând, integrați software-ul dvs. de management al relațiilor cu clienții (CRM), cum ar fi HubSpot, cu CMS sau site-ul dvs. web, astfel încât să puteți începe să vă segmentați clienții și clienții potențiali în populații, inclusiv:

  • Locație
  • Interese
  • Comportament
  • Recomandare
  • Produse sau pagini vizualizate recent
  • Nume

Simpla adresare a unui e-mail la numele unui client sau utilizarea locației acestuia pentru a trimite e-mailuri direcționate (cum ar fi lucruri legate de vreme, sărbători naționale sau evenimente sportive) poate crea un raport. Aproape 90% dintre agenții de marketing din SUA au raportat că au văzut îmbunătățiri măsurabile după implementarea strategiilor de personalizare, iar mai mult de jumătate au raportat o creștere mai mare de 10%. Nu uitați să faceți conținutul personalizat concis și să nu intrați în prea multe detalii aprofundate despre interesele sau comportamentul lor.

6. Automatizare de marketing

În calitate de proprietar de afaceri, nu aveți timp să trimiteți un e-mail pentru fiecare nou abonat, să urmăriți fiecare coș abandonat și să blocați timpul pentru a posta despre vânzări și promoții pe rețelele sociale și prin e-mail. Aici intervine automatizarea marketingului. Automatizarea marketingului și automatizarea e-mailului sunt platforme software care vă permit să configurați promoții și campanii, să setați un „declanșator” sau să programați o lansare în avans și să lase software-ul să funcționeze pentru dvs. În plus, urmărește analizele, astfel încât să puteți vedea ce funcționează și ce nu, astfel încât să puteți face ajustări și ajustări.

Mai multe întreprinderi mici folosesc automatizarea de marketing pentru lucruri precum:

  • Generarea de clienți potențiali – Ați văzut ferestre pop-up pe site-uri web care oferă o reducere sau un cadou. Trebuie doar să introduceți adresa dvs. de e-mail și, în câteva minute, cadoul dvs. ajunge în e-mail, iar câteva zile mai târziu începeți să primiți e-mailuri personalizate de la companie. Asta e tot marketing automatizat.
  • Abandonarea coșului – Automatizați un e-mail sau un mesaj SMS pentru a ieși atunci când cineva abandonează un coș pentru a-i anunța că este încă disponibil sau pentru a-i oferi o reducere pentru a se întoarce și a face achiziția.
  • Populații segmentate – Automatizarea marketingului joacă perfect în conținutul personalizat pentru clienții dvs., pe baza grupării comune.
  • Răspunsuri pe rețelele de socializare – De la programarea postărilor cu săptămâni în avans până la crearea de răspunsuri automate, puteți menține rețelele sociale fără a petrece toată ziua pe ele.

Dacă doriți să captați clienți potențiali, să-i hrăniți și să le convertiți, automatizarea de marketing ușurează construirea unui întreg canal către obiectivele dvs., motiv pentru care este în creștere rapidă în popularitate în rândul întreprinderilor mici și mijlocii. HubSpot este o platformă cuprinzătoare de automatizare a marketingului digital și CRM, toate într-una, pe care le recomandăm cu căldură.

7. Chatbots

În timp ce oamenii doresc comoditatea de a face cumpărături de oriunde, totuși au nevoie de servicii personalizate și accesibile pentru clienți. Folosind același tip de IA care se găsește în căutarea vocală și în asistenții inteligenți, chatboții folosesc mesageria instantanee pentru a discuta cu vizitatorii site-ului dvs. Pe lângă casetele de text pop-up care devin obișnuite pe site-uri web, AI care alimentează chatbot-ii poate colecta și date suplimentare pentru a afla mai multe despre clienți și pentru a oferi recomandări, pentru a răspunde la întrebări și pentru a crea o experiență unică, personalizată pentru clienții tăi.

Pe lângă faptul că ajută întreprinderile mici și mijlocii să ofere o experiență mai bună, chatboții pot oferi servicii non-stop, informații vitale și răspunsuri instantanee la întrebările clienților tăi. Acest lucru vă economisește timp și bani, prin faptul că nu plătiți pentru angajați suplimentari de servicii pentru clienți, fără a sacrifica serviciul pentru clienți. Până în 2022, se așteaptă ca chatboții să ajute companiile să economisească peste 8 miliarde de dolari pe an.

8. Marketing video

Videoclipul a fost lansat într-una dintre cele mai importante forme de conținut în 2019, iar această tendință nu arată niciun semn că se va opri. Gândiți-vă la beneficiile marketingului video:

  • Clienții răspund bine la videoclipuri.
  • Ele cresc implicarea.
  • Este o modalitate eficientă de a prezenta produse noi și existente.
  • Este ușor de asamblat și rentabil, mai ales în comparație cu grafica și copiere.

Cel mai bun dintre toate, oferă una dintre cele mai mari rate de conversie din orice formă de marketing. Dar, ca orice altă tendință de marketing digital, chiar și tendințele continue sunt actualizate. Videoclipul nu este diferit.

  • Videoclipurile live, cum ar fi Facebook Live și Instagram Live, îi fac pe oameni să vizioneze de trei ori mai mult decât videoclipurile standard. Declanșează „teama de a pierde” și îi atrage pe spectatori, astfel încât aceștia sunt primii care află știri importante.
  • Publicitatea video personalizată este integrată în e-mailuri pentru a crea mesaje mai personalizate, pentru a partaja informații mai rapid și pentru a preveni pierderea mesajului dvs. într-un perete de text. E-mailurile cu videoclipuri au o rată de clic care este de 8 ori mai mare decât e-mailurile tradiționale.
  • Videoclipurile despre produse îi fac pe clienți să se simtă mai încrezători în ceea ce cumpără și le pot oferi un sentiment mai bun de amploare și specificații pe care textul și imaginile pur și simplu nu le pot face.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.