Creativ24 lucrează pentru a vă aduce afacerea în fața oamenilor și organizațiilor care vă pot ajuta să vă creșteți gradul de cunoaștere a mărcii. Acest ghid cuprinzător oferă un ghid pas cu pas pentru crearea unei strategii de marketing cu impact.

Conștientizarea mărcii și relațiile publice sunt două domenii diferite ale unei afaceri care adesea se intersectează, dar nu sunt întotdeauna luate în considerare în aceeași strategie.

Cu toate acestea, există o legătură puternică între construirea mărcii dvs., creșterea reputației și găsirea persoanelor și organizațiilor potrivite care pot contribui la facilitarea creșterii gradului de conștientizare a produselor și serviciilor dvs.

Companiile de succes au susținători puternici care colaborează pentru a duce brandul la următorul nivel. Pentru a construi relații cu aceste grupuri, o tehnică numită Outreach Marketing poate fi de ajutor semnificativ.

Cunoscut și ca marketing de sensibilizare, acest termen a fost folosit frecvent în cercurile de marketing digital . Dar ce este exact și cum funcționează strategia sa?

În acest ghid, vom discuta despre beneficiile unui plan de Outreach Marketing, pașii pentru crearea unei strategii de impact, cele mai bune canale de sensibilizare și cum să o monitorizăm.

 • Ce este o strategie de marketing de sensibilizare?
 • Care sunt beneficiile unui plan de Outreach Marketing?
 • Ce pași sunt necesari pentru a construi un plan puternic de Outreach Marketing?
 • Ce strategii și tehnici să folosiți pentru a executa Marketingul de Outreach?
 • Cum să măsori impactul strategiei tale de Outreach Marketing?
 • Concluzie

Ce este o strategie de marketing de sensibilizare?

Outreach Marketing este o strategie care presupune punerea companiei, brandului, produselor, serviciilor sau mesajelor dumneavoastră în fața unor surse influente care sunt conectate cu piața dumneavoastră țintă și care vă pot promova afacerea către adepții acestora.

Asta înseamnă că un alt termen pentru Outreach Marketing este marketingul de influență . Când puteți construi relații cu lideri din industrie, influenți din rețelele sociale, bloggeri și alții care au o mulțime de urmăritori în domeniul dvs. de afaceri, puteți utiliza această conexiune pentru a găsi modalități de a vă promova propriile mărci.

Outreach Marketing este procesul de poziționare în fața acestor influenți, astfel încât să puteți începe să utilizați tactici de marketing influencer. O strategie de Creativ24 este planificarea și execuția tacticilor care vă vor ajuta să ajungeți la cei mai influenți oameni care vă pot duce afacerea la următorul nivel.

Fiecare strategie de Outreach Marketing începe cu o conexiune inițială cu un influencer , apoi continuă să se dezvolte și să lucreze pentru a consolida acea relație folosind diferite practici și tehnici pentru a convinge sursa ta influentă că merită promovată marca ta.

Care sunt beneficiile unui plan de Outreach Marketing?

Crearea unui plan de Outreach Marketing poate aduce diferite avantaje afacerii dvs. Când vă faceți timp pentru a o planifica, puteți obține mai mult control asupra procesului de găsire a factorilor de influență cheie și puteți îmbunătăți planul general de marketing . Descoperă câteva dintre principalele beneficii!

Crește-ți reputația online

Când găsiți surse și parteneri influenți care vă pot promova brandul, serviciile și produsele, puteți crește acoperirea reputației dvs. online. Și nu numai că vă puteți ridica autoritatea, ci și îmbunătăți calitatea acelei reputații folosind încrederea deja construită în platformele dvs. de influență.

Când un partener vă promovează marca în rândul adepților săi fideli, acesta poate deveni susținători ai companiei dvs. Aceasta înseamnă că nu numai că publicul tău crește, dar și rețeaua ta de promotori crește în același timp.

Construiți colaborări și relații puternice

Găsirea unui influencer nu înseamnă parteneriat cu o mare celebritate sau o stea de rețele sociale cu milioane de urmăritori. Cele mai bune colaborări sunt cele care reduc lacunele în domeniul dvs. de marketing și vă permit să construiți relații puternice, de durată, care au impact pentru afacerea dvs.

Lucrul cu afaceri mici și influenți locali sau parteneriatul cu persoane sau organizații care vă pot folosi ajutorul este un rezultat final valoros al marketingului de informare.

Creați conținut de mai bună calitate

Atragerea oamenilor potriviți către site- ul și marca dvs. necesită să vă uitați atent la producțiile dvs. Concentrându-vă pe calitatea conținutului dvs. și pe mesajul distribuit, vă puteți îmbunătăți producția generală de conținut și puteți atrage mai mulți vizitatori către paginile dvs.

Evaluarea strategiilor dvs. de conținut astfel încât acestea să se alinieze cu programul dvs. de Outreach Marketing ajută la îmbunătățirea materialelor despre produsele și serviciile dvs. și vă poate ajuta să ajungeți nu doar la un public mai larg, ci și la un public care are mai multă influență în industria dvs. .

Aflați mai multe despre abordările de marketing personalizate

Așa cum îmbunătățirea conținutului site-ului dvs. va îmbunătăți traficul care vine către afacerea dvs., puteți lucra și la personalizarea mesajelor dvs. pentru a crea o abordare mai bună și mai sinceră pentru a ajunge la publicul țintă.

Când puneți o notă umană mesajelor și comunicării dvs. cu influenți vizați, puteți îmbunătăți reputația mărcii dvs. .

Îmbunătățește-ți clasamentul SEO

Prin construirea de relații cu influenți care au o prezență online puternică, aveți șanse mult mai mari să obțineți backlink-uri și trafic de recomandare care vin pe site-ul dvs.

Această creștere a traficului dintr-o altă sursă de încredere va crește clasamentul dvs. SEO, deoarece algoritmii motoarelor de căutare vor avea mai multă încredere în autoritatea mărcii dvs.

Ce pași sunt necesari pentru a construi un plan puternic de Outreach Marketing?

Înainte de a implementa tactici specifice pentru a ajunge la influenți, trebuie să puneți bazele strategiei dvs. de Outreach Marketing. Să aruncăm o privire la câțiva dintre pașii importanți pe care trebuie să-i faceți pentru a construi baza strategiei dvs. de a oferi cele mai bune rezultate. Urmare!

1. Identificați influențatorii potriviți

Primul pas în construirea oricărui program de Outreach Marketing este identificarea persoanelor sau organizațiilor influente cu care doriți să construiți conexiuni.

Așa cum compania dvs. ar trebui să aibă profiluri ideale de cumpărător, puteți începe să subliniați profilurile de influență care se potrivesc cel mai bine afacerii dvs. și care vă pot ajuta să vă ghidați echipele pentru a găsi cele mai bune surse influente.

De exemplu, ar trebui să luați în considerare:

 • numărul de urmăritori pe care acești influenți îl au;
 • reputația ta pe piața ta de nișă;
 • cât de des postează recomandări;
 • mixul de posturi profesionale și personale;
 • evoluția numărului tău de urmăritori;
 • existența oricăror afaceri publice negative în care influențatorul a fost implicat;
 • celelalte mărci pe care le promovează;
 • tipul lor de implicare, fie că este pozitivă sau negativă;
 • nivelul de implicare pe care îl primesc în postările lor;
 • cât de comunicativ este influențatorul cu adepții lor.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare dimensiunea și acoperirea influenței dvs. După cum am menționat mai sus, uneori persoana cu cei mai mulți urmăritori nu este cea mai bună alegere pentru marca dvs. Deci, dacă sunteți o afacere mai mică, luați în considerare colaborarea cu influenți locali sau mai mici pentru a începe.

2. Creați mesaje de impact

În general, ajungerea la sursa influentă începe cu un e-mail sau un mesaj pe rețelele sociale. În ambele cazuri, prima linie de mesaj și subiectul pe care îl creați sunt incredibil de importante.

La urma urmei, acesta este primul contact pe care îl aveți cu cineva cu care doriți să construiți un parteneriat, ceea ce înseamnă că mesajul trebuie să aibă impact și să comunice valoarea pe care o puteți oferi.

3. Personalizați-vă abordarea de sensibilizare

În timp ce automatizarea și șabloanele sunt excelente pentru majoritatea tipurilor de marketing, atunci când vine vorba de Outreach Marketing, probabil că ar trebui să luați în considerare o abordare personalizată. La urma urmei, atunci când te conectezi cu un influencer, vrei ca aceștia să simtă că sunt luati în serios ca individ și că compania ta îi apreciază influența.

Trimițând doar mesaje gata, este puțin probabil ca mulți influenți să te ia în serios și chiar să te pună în grupul de spam. Deci, alocarea timpului pentru a înțelege influențatorul și a crea un mesaj personal va crește șansele unui răspuns.

4. Urmăriți-vă sursele influente

Un alt pas important al unui plan de Outreach Marketing este urmărirea comunicării cu influențatorii tăi. Dacă trimiteți doar un singur mesaj și nu dați nicio urmărire, riscați să pierdeți o conexiune . Uneori mesajele se pierd sau trec neobservate. Așa că însoțirea lor este dovada că prețuiești relația.

În timp ce urmăririle sunt importante, ai grijă să nu pară enervant pentru influencer. Fii consecvent în urmărirea ta, dar nu trimite mesaje zilnice. Acordați ceva timp între mesajele dvs. ulterioare și permiteți influențatorului să se gândească la decizii, mai degrabă decât să forțeze prea mult pentru a încheia o afacere.

5. Demonstrează-ți valoarea influențelor

Vrei să poți demonstra valoare surselor influente la care ajungi. La urma urmei, atunci când afacerea dvs. dovedește o valoare clară, este mai probabil ca un influencer să dorească să colaboreze cu marca dvs.

Puteți demonstra valoarea prin:

 • să fie o sursă de încredere;
 • arătați impactul produselor sau serviciilor dvs.;
 • oferiți alte beneficii parteneriatelor dvs.

Fiți gata să dovediți beneficiile produselor și serviciilor mărcii dvs. sau un istoric de succes cu alți influenți. În acest fel, puteți susține valoarea pe care o adăugați fără a suna arogant sau exagerat.

Ce strategii și tehnici să folosiți pentru a executa Marketingul de Outreach?

Acum că înțelegeți ce este Outreach Marketing și cum să construiți baza pentru strategiile dvs., să aruncăm o privire asupra tacticilor și tehnicilor specifice pe care le puteți pune în practică pentru a ajunge la influențatorii cu care doriți să vă conectați.

Prin implementarea acestor strategii, puteți obține rezultate mai rapid și puteți demonstra impactul planului dvs. de marketing. Urmare!

Utilizați blogging-ul pentru invitați

Blogging-ul pentru invitați vă ajută să vă conectați cu anumite audiențe din industria dvs. De asemenea, vă ajută să obțineți backlink -uri importante către pagina dvs. și să ajungeți la utilizatorii existenți de pe alte site-uri cu conținut de calitate.

Combine o Outreach Marketing com E-mail Marketing

Marketingul prin e-mail este o altă tactică care presupune să te poziționezi direct în fața publicului tău. Când puteți combina marketingul de informare cu marketingul prin e-mail, vă puteți îmbunătăți mesajele și personalizările.

Experimentați cu formate vizuale pentru a implica influenți

Un simplu e-mail sau mesaj social poate fi plictisitor în ochii grupului tău de candidați influenți. De aceea, este important să folosiți imagini, infografice și videoclipuri pentru a crea o conexiune mai unică cu influenți.

Profită de mențiunile sociale

În loc să trimiți doar e-mailuri, poți încerca să folosești mențiuni sociale pentru a ajunge la persoanele influente cu care vrei să construiești conexiuni. Acest lucru vă permite, de asemenea, să ajungeți la publicul unui influencer pe rețelele sociale.

Nu vă fie teamă să faceți o abordare

Adesea, companiilor, în special celor mai mici, le este frică să irite influențatorii din domeniul lor. Asta înseamnă că pierd oportunități de a-ți vinde marca. Așa că nu vă fie teamă să căutați nume mari în nișa dvs. Cel mai rău pot spune „nu”.

Distribuiți poveștile clienților

O mare parte a marketingului de sensibilizare este construirea încrederii cu publicul dvs. Aceasta înseamnă că recenziile pozitive, recomandările și împărtășirea poveștilor de succes ale clienților sunt tactici importante care vă pot construi autoritatea și vă pot îmbunătăți încrederea.

Folosiți evenimentele de rețea în avantajul dvs

Nu trebuie să te bazezi doar pe media digitală pentru a ajunge la influenți din domeniul tău. Asistând la evenimente de networking, fie în persoană, fie virtuale, puteți face conexiuni personale cu influenți fără a vă baza pe o linie de mesaje pentru a începe relația.

Cum să măsori impactul strategiei tale de Outreach Marketing?

Măsurarea impactului strategiei tale de Outreach Marketing asupra întregului tău plan de marketing necesită timp. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac mărcile este să se gândească că rezultatele vor apărea într-o perioadă scurtă de timp. Dimpotrivă, marketingul de sensibilizare cere să ai răbdare. La urma urmei, este nevoie de timp pentru a construi relații puternice cu oameni influenți și pentru a crea suficiente conexiuni pentru ca influențatorii să-ți promoveze brandul.

Cu toate acestea, atunci când se întâmplă acest lucru, puteți vedea cantitatea de trafic care vine din alte surse, mențiuni sociale și cunoașterea mărcii pentru a evalua impactul strategiilor dvs.

Concluzie

Marketingul de sensibilizare vă ajută să construiți relații cu oameni și organizații influente care vă pot promova marca, serviciile, produsele și afacerea către publicul lor. Crearea unei strategii de marketing de acoperire vă permite să preluați controlul asupra cine vă vede marca și asupra modului în care îi convingeți să lucreze cu compania dvs.

Un plan de marketing de succes include tactici și canale eficiente pentru a ajunge la cei mai buni influenți posibili pentru a vă transmite mesajul specific. Asta înseamnă că merge mână în mână cu strategiile de marketing influencer și relațiile publice digitale (PR digital).

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.